Kim Çapulcu Fotoğraflara bakın siz karar verin +18

Kim Çapulcu Fotoğraflara bakın siz karar verin +18

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'dan gelen haber. Yorumsuz yayınlıyoruz.SANCAKTEPE’DE POLİS TERÖRÜ-EYLEMDEN DÖNEN 25 KİŞİ, POLİSLERCE DÖVÜLEREK HASTANELİK EDİLDİYARALILARDAN BARIŞ YAMAN’IN DURUM AĞIR

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Sancaktepe’de dün akşam düzenlenen yürüyüşten dönen 25 kişi polis tarafından dövülerek hastanelik edildi. Yürüyüşçülerden durumları hafif olan 22 kişi tedavilerinin ardından evlerine gönderilirken, durumları ağır olan 3 kişi, Sancaktepe Bölge Hastanesi’nde ilk tedavilerinin yapılmasının ardından Kartal Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Sancaktepe Sarıgazi merkezi ile Yenidoğan ve Samandıra’da her akşam halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe dün akşam polisin müdahale etmesi nedeniyle olaylar çıktı. Yürüyüşe, Sarıgazi Demokrasi Caddesi başında polislerin biber gazı atması ve orantısız güç kullanması sonucu çatışmaya çıktı ve olaylar gece 01.30’a kadar devam etti.

Eylemlerin son bulmasının ardından ara sokakta bulunan arabasını almaya giderken polis tarafından alınan darp edildiği belirtilen 37 yaşındaki servis aracı sürücüsü Barış Yaman’ın ağır yaralandığı ve dövüldükten sonra da sokakta eylemciler tarafından daha önce yakılan ve henüz sönmemiş çöplerin üzerine atıldığı, bu nedenle vücudunda yanıklar bulunduğu bildirildi.   

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Dr Hakkı Sağlam, Barış Yaman’la birlikte dövülerek yaralanan ve parti üyeleri olan 4 kişiye ilk müdahalenin Sancaktepe Bölge Hastanesi’nde yapıldıktan sonra Kartal Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiklerini söyledi. Sağlam, Barış Yaman’ın bir gözünü kaybettiğini ve hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, hastanın ancak Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Büyüktaş ve Kartal Belediye Meclis Üyesi Kemal Berk’in girişimleri sonucu ameliyata alındığını ifade etti. Sağlam, Yaman’ın yanı sıra şiddete maruz kalan Selçuk Yıldız ve Sabri Ulucan’ın durumlarının da ciddi olduğunu bildirdi.

Bölge esnafının polisin attığı biber gazının işyerleri ve konutların camlarını kırarak içeri girdiğinden ve çok sayıda işyerinin camlarını kırdığından yakındığını anlatan Sağlam, bazı esnafın ise işyerlerindeki biber gazı nedeniyle hala dükkanlarına giremediklerini söyledi. Sağlam, 26 işyerinde atılan biber gazı fişekleri ve plastik mermi sonucu hasar geldiğini tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.