Kim Bu Mobil Dinleme Cihazı Sahibi Belediye Başkanı..?

Kim Bu Mobil Dinleme Cihazı Sahibi Belediye Başkanı..?

11 mobil dinleme cihazının Almanya'da hangi kentten alındığını söyledi ama bunların hiçbiri envanterlerde yok. Bu cihazlardan iki tanesinin bir Büyük şehir Belediye başkanı tarafından kullanıldığını iddia etti.

CHP'nin Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyeleri; CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.

'Kaybolan dinleme cihazları envantere kayıtlı değil'

Bu işin içerideki belli gruplar tarafından suiistimal edildiğini iddia eden Aksünger, "Emin Arslan kaybolduğu söylenen 11 mobil dinleme cihazının Almanya'da hangi kentten alındığını söyledi ama bunların hiçbiri envanterlerde yok. Bu cihazlardan iki tanesinin bir Büyük Şehir Belediye Başkanı tarafından kullanıldığını iddia etti.

Bunların araştırılması gerekiyor ama biz bu araştırmayı yapmadık" diye konuştu.
Aksünger, kendisine sorulan; "büyükşehir belediye başkanı dediniz. Size isim verildi mi ya da tahmininiz var mı" sorusuna, "İsim verilmedi ama herkesin belli bir tahmini vardır" yanıtını verdi.

Cihaner de kendisinin bir tahmini olduğunu belirtti.

Aksünger, yasamanın belli kurumlar üzerinde soruşturma ve araştırma yetkisini kullanamadığını iddia ederek, "Gittiğimiz her yer kapı duvar. Herkes yasal çerçeveyi söylüyor. Dışarıda bu işi yapan, bu kadar teknik eleman, ordu varsa bunu da MİT ve emniyet bilmiyorsa burada bir çelişki var demektir" dedi.
Cihaner de komisyon çalışmalarında bir çok aksaklıklar olduğunu, başkanın hala seçilemediğini ifade etti.

Dinlemenin adli süreçlerle de bağlantısının olduğunu, ancak buna rağmen özel yetkili savcılıklar ve mahkemelerle temas kuramadıklarını belirten Cihaner, istihbarat birimlerinin dinlendiğini ancak kaçakçılık ve organize suçlar dairesinin dinlenmediğini vurguladı.

'Uludere raporunu unutmayın"
TİB Başkanı'nın dahi dinlendiğini ve bunu tesadüfen öğrendiğini ifade eden Kesimoğlu "Rapor aşamasındayız ancak AKP'nin ne yapmak istediğini tam olarak bilemiyoruz. Uludere raporu gibi olmasından endişeliyiz" dedi. Kesimoğlu, resmi kurumların verdiği bilgiye göre ülkede hiç bir şekilde yasadışı dinleme ve izleme yapılmadığını dile getirerek, "Aziz Nesin'in yaşar ne yaşar ne yaşamaz olayı var.  Biz de resmi kayıtlara göre dinlenmiyoruz ama bu, bizim dinlenmediğimiz gerçeğini değiştirmez. Bal gibi dinleniyoruz ve izleniyoruz" diye konuştu.