Kilise'nin Müslüman'a Yardım Etmesi Caiz midir?

Kilise'nin Müslüman'a Yardım Etmesi Caiz midir?

Mustafa Cop, "Bu kilisenin misyonerlik çalışması. Tekerlekli sandalyedeki bu logoyu kapatabilirdiniz

MAVİ KAPAKLARLA ALINAN TEKERLEKLİ SANDALYENİN TESLİMİNDE MİSYONERLİK TARTIŞMASI
 
Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/ BOLU

BOLU'da Gazelle Resort Otel'de bir yıl içerisinde toplanan 15 bin 533 mavi plastik kapak ile alınan tekerlekli sandalye 48 yaşındaki İhsan Kılıç'a verildi. Bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Mustafa Cop tekerlekli sandalyenin arkasındaki bir kiliseye ait "The Latter Day Saints Charities" yazılı logoyu görünce, "Bu kilisenin misyonerlik çalışması. Tekerlekli sandalyedeki bu logoyu kapatabilirdiniz" dedi. Bolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz, "Kiliseden de gelebilir, başka bir yerden de gelebilir önemli olan hayır işinde kullanılması" diyerek cevap verdi.
 
Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde bulunan Gazelle Resort Otel'de çalışan engelli Gizem İleri'nin öncülüğünde otelde plastik mavi kapak toplama kampanyası başlatıldı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında başlatılan kampanya çerçevesinde bir yıl içerisinde 15 bin 533 kapak toplandı. Kapakların Bolu Belediyesi'ne teslim edilmesinin ardından alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi İhsan Kılıç'a hediye edildi. Koltuk değnekleri ile otele gelen İhsan Kılıç'a tekerlekli sandalyesini Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Gazelle Resort Otel'in sahibi Halit Ergül verdi. Başkan Yılmaz, katkılarından dolayı Halit Ergül ve Gizem İleri'ye teşekkür belgesi sundu.
 
"BU KİLİSENİN MİSYONERLİK ÇALIŞMASI"
 
Tekerlekli sandalyenin arkasındaki bir kiliseye ait hayır kuruluşu olan "The Latter Day Saints Charities" logosunu gören yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Mustafa Cop, "Bu kilisenin misyonerlik çalışması. Tekerlekli sandalyedeki bu logoyu kapatabilirdiniz" dedi. Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Kiliseden de gelebilir, başka bir yerden de gelebilir önemli olan hayır işinde kullanılması. Biz nereden geldiğine bakmıyoruz. Burada önemli olan engelli bir vatandaşımızın tekerlekli sandalye sahibi olması. Madem çok biliyorsunuz o zaman siz tekerlekli sandalye verin" diyerek cevap verdi.
 
Engelli vatandaşların kapaklarla tekerlekli sandalye sahibi yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, "Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan İhsan Kılıç, toplanan kapaklar sayesinde tekerlekli sandalyesine kavuştu. Üç tekerlekli engelli motosikleti bozulan İhsan Kılıç'a akülü tekerlekli sandalye alabilmek için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.
 
Sandalyesine kavuşan İhsan Kılıç kapak toplamada emeği geçen herkese teşekkür etti.