KILIÇDAROĞLU'UNDAN SOMA AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'UNDAN SOMA AÇIKLAMASI

Soma Faciası için CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu yazılı açıklama yaptı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Soma'da meydana gelen olayın herkesi çok üzdüğünü belirterek soğuk kanlı olunması gerektiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, İngiltere seyahatinide iptal ettiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun havaalanına gelen ve özel bir uçakla Manisa'nın Soma İlçesi'ne gidecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Meydana gelen olayın herkesi üzdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Dün bir grup milletvekilimiz bölgeye gitti. Olayın boyutlarını araştıracaklar. Milletimin başı sağolsun. Olayın gerçekleri tüm yönleriyle çıkmalı. Soğukkanlılıkla olayı araştırmalıyız. Acı çok taze. Soğukkanlı olmalıyız." dedi.
 
CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklama şöyle; "Bu sabah yapacağı Türk-İş ziyareti ile, saat 13.00’te Başkanlık edeceği MYK toplantısını iptal eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu büyük acılar yaşanan Soma’ya gitmek üzere Etimesgut’tan hareket edecek. Kılıçdaroğlu Akhisar / Akselendi’ye indikten sonra Soma’ya geçecek ve taziyelerde bulunacak.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, “Soma’da şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma’ya ve Türkiye’ye başsağlığı ile sabır dileyeceğim. MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle acıların yaşandığı yerlere ziyaretlerde bulunacak, ilgililerden yetkililerden de bilgiler alacağım. Dileğimiz, yüreklerimizi yakan, içimizi çok derinden inciten, yüreğimizi yaralayan acılarımızın, üzüntülerimizin daha da büyümemesi."
 

Kaynak:Haber Kaynağı