KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK 4 KRİTİK OLAY VE 4 SORU

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK 4 KRİTİK OLAY VE 4 SORU

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 15 temmuz Darbesi ardından bu güne kadar hiç konuşulmayan 4 olayı gündeme getirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Parti gurup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin çok sayıda konuyu tartışmaya açtı. 

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER

Musul Operasyonu, Başkanlık sistemi, Açığa alınan öğretmenler, köprü geçiş ücretleri konusunda sert eleştiriler getiren Kılıçdaroğlu'nun güne damgasını vuran konusu ise, darbenin siyasi ayağı konusunda yaptığı açıklama oldu. İşte o ayrıntı.

DARBE GİRİŞİMİNİN SİYASİ AYAĞI

Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılacak "Darbe oldu, siyasi ayağını arıyoruz. Türkiye'yi darbeye hazırlayanlar kimlerdir?"  sorusunun başlıkları şöyle sıralanıyor

4 OLAY 4 SORU

1- 2011 Temmuz ayında Genelkurmay Başkanı ve 4 kuvvet komutanı istifa etti. Gönderdiği mektup var. "Tutuklu bulunan, 14 general amiral ile 58 albay hürriyetlerinin tehdit edilmesinin yanı sıra, 
YAŞ'a değerlendirmeye girmemiş, peşinen cezalandırılmıştır. 

Bu durumun önlenememesi, yapılan girişimlerin dikkate alınmaması Genelkurmay Başkanı olarak personelimin hak ve hukukunu koruma unsurunu yerine getirememden dolayı göreve devam etmeme kararı aldım."

FETÖ kumpası olduğu Balyoz iftirasında, Genelkurmay Başkanı ve 4 kuvvet komutanının istifasına yol açan yetkili makamlar kimlerdir?

2- Darbe girişiminin başındaki isimlerden birisi Tümg. Mehmet Dişli 2011 yılında kıta görevine gidiyor.

 Normalde 2 yıl görev yapması gerekiyor, özel bir uygulama yapıyorlar. 

1 yılı dolunca Genelkurmay Başkanlığı Karargahına alınıyor. Özel bir daire kuruluyor. 2015 yılında tümgeneralliğe terfi ettiriliyor. Kıtaya gönderilmesi gerekirken, makamı değiştiriyorlar, yine kalıyor.

Mehmet Dişli'yi Genelkurmay Karargahı'nda tutan irade hangi iradedi?

3- YAŞ kararlarında albay rütbesinden general ve amiral subaylar var.

Darbeden tutuklu 83 FETÖ'cü subayı albaylıktan generalliğe taşıyan irade hangi iradedir? FETÖ'cü subayların önünü açan irade hangi iradedir?

4- 2010 YAŞ'ta 3 general bir üst rütbeye terfi ettiriliyor. Ancak bu terfiler imzalanmıyor. YAŞ'ta değişiklik yapıyorlar. YAŞ kararları cumhurbaşkanının onayına bırakılır ve bu 3 general ordudan ayrılıyor.

3 GENERALİN TERFİSİNİ UYGULAMAYAN SİYASİ İRADE NEDEN..?
 
3 generalin terfisini uygulamaya koymamada kararlı duran siyasi irade 2013, 2014 ve 2015'te terfi ettirilen FETÖ'cü komutanlar konusunda neden aynı iradeyi göstermedi?

Türkiye'yi adım adım darbeye taşıyan irade bu iradedir. Bu konuyu soruşturan savcılara sesleniyorum. 

Öğrencileri, öğretmenleri, garibanları bırakın. Birini sorgulayacaksanız, Türkiye'yi adım adım darbeye götürenleri sorgulayacaksınız. 

Benim bu anlattıklarımdan şu kelime yanlış diyen olursa çıkıp özür dileyeceğim. Sizim gücünüz garibana yetiyor. Kendi yanındaki adama yetmiyor. Sen Türkiye'yi bu noktaya taşıdın."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı