KILIÇDAROĞLU ÇOK SİNİRLENDİ

KILIÇDAROĞLU ÇOK SİNİRLENDİ

Gerekirse elimize silah alırız

CHP Lideri, konuk olduğu televizyon programında Türkiye'nin bölünmesiyle ilgili sorulan bir soruya "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı'nı Ak Parti'nin aday göstermeyeceğini söylerken, "Çünkü temiz birisi, Ak Parti'yle sorunumuz orada. Geçmişi temiz olan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması lazım. Ekmeleddin Bey'i onlar da aday gösterse emin olun biz destek verirdik. Niye vermeyelim. Keşke onlar da destek verseler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bölüneceği yönündeki iddialara da karşı çıkan CHP Lideri "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" şeklinde bir ifade kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Haber Turk'te yayımlanan bir televizyon programında Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandırdı. Salı günü yapılan grup toplantılarında liderlerin tutumu ve o gün gerilimlerin yaşanmaması nedeniyle bu toplantıların yapılıp yapılmamasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, medyada yeterince yer bulamaması nedeniyle bu grup toplantılarını yapmak zorunda olduğunu kaydetti.

"İHSANOĞLU'NU AK PARTİ ADAY GÖSTERSEYDİ BİZ DESTEK VERİRDİK"

Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının kim tarafından önerildiğinin sorulması ve bu konuyla ilgili olarak bazı iddiaların anımsatılması üzerine, "İşe şöyle başladık, biz bir siyasi partiye genel başkan veya başbakan seçmeyeceğiz. Biz bir ülkeye Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Açtık Anayasayı cumhurbaşkanının görevlerine baktık, edeceği yemine baktık. Ve dedik ki, "Toplumun her kesimini kucaklayan bir Cumhurbaşkanı adayı olmalı.'’ Bu aday, bilgili olmalı, yönetim erki, gücü olmalı, Doğu'da ve Batı'da saygınlığı olmalı. Toplumun hiçbir kesimini rahatsız etmemeli ve bu konuda hiçbir demeci olmamalı" diye konuştu.

İhsanoğlu isminin önerisi gelince parti içi ve dışından arkadaşlarıyla görüştüklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ak Parti İhsanoğlu'nu aday yapmazdı; çünkü temiz birisi, Ak Parti'yle sorunumuz orada. Geçmişi temiz olan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması lazım. Ekmeleddin Bey'i onlar da aday gösterse emin olun biz destek verirdik. Niye vermeyelim. Keşke onlar da destek verseler" ifadelerini kullandı.

"MİLLETTEN YANAYMIŞ, ZATEN DEVLET KENDİSİ"

Başbakan Erdoğan'ın seçim propaganda sürecinde kullandığı, "Ben tarafsız olmayacağım, milletten taraf olacağım" sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Milletten taraf olan milletine tokat atar mı? Tokat attı mı, attı. Kendi vatandaşına tokat atan birisi hangi çağdaş ülkede Cumhurbaşkanı adayı olur? İnsanın yüzü kızarır. Kendi vatandaşına yine küfür eden bir adam çıktı. "İhale alacağız bu milletin anasını bilmem ne yapacağız' diyen. Bu adamı yanına alıp hep beraber aile fotoğrafı içinde fotoğraf çektirdi mi? Olay ortaya çıktıktan sonra fotoğraf çektirdi. Bu milleti ananasına küfür eden adamı yanına alan nasıl gider de Cumhurbaşkanı adayı olur? Milletten yanaymış, hangi millet. Milletin anasını küfür eden adamı sen gidip yanına alıyorsun, sonra da "ben milletten yanayım, Ekmeleddin Bey, o devletten yana.' Ya devlet sensin zaten, milleti niye kandırıyorsun? Vali emrinde, kaymakam emrinde, emniyet müdürü emrinde, devletin bütün kurumları emrinde, hatta 311 milletvekili de emrinde. Çünkü hiç isim ortada olamadan gözü kapalı imza verdiler. Ben onların kişiliklerini de sorgulamak zorundayım. Siz bilmediğiniz, tanımadığınız biri için nasıl boş bir kağıda imza atarsınız?" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE CUMHURBAŞKANLARI İHALE TAKİP ETMİŞTİR?"

Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu'na imza vermeyen milletvekillerine disiplin yolunun açılmayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "yollarla ilgileneceğim" sözlerine tepki gösterirken, "Cumhurbaşkanı ihaleyi niye takip eder? Ben onun niye takip ettiğini çok iyi biliyorum. Malı götürmek için yapıyor onu. Orada sorumsuzluk da var. Başbakanken sorumlusunuz. Ama Cumhurbaşkanıyken, vatana ihanetten hariç hiçbir suçlama yapamazsanız. Dünyanın hangi ülkesinde Cumhurbaşkanları ihale takip etmiştir? Başkanlık sitemi ayrı. Parlamenter sistemde söylüyorum ben" ifadelerini kullandı.

Devletle iş yapan şirketlerin TÜRGEV'e giderek bağış yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ben onları çıkaracağım, açıklayacağım. TÜRGEV beni mahkemeye verdi, ben o listenin tamamını, TÜRGEV'in bütün gelirlerini, kimlerin bağış verdiklerini getirteceğim mahkemeye. Hiç ondan kaçacak halleri yok. TÜRGEV kamuya yararlı bir dernek statüsüne kavuştu Erdoğan döneminde. Kamuya yararlı bir şirketse, vakıfsa neden kayıtlarını kamuoyundan gizliyor? Neden kimlerin bağış yaptığını açıklamıyor?" dedi.

"GERÇEK ANLAMADA MİLLETİN ADAYI"

Kılıçdaroğlu İhsanoğlu'nun adaylığına ilişkin MHP'yle yapılan görüşmelerle ilgili, "Bu ilk kez ben söylediğim zaman Sayın Bahçeli duydu demek de haksızlık olur. Sonuçta bazı görüşmeler oldu. Konuşulmadı dersek yalan söylemiş oluruz. Ben kalkıp da şunu söylesem, "İlk kez kalkıp da ben söyledim ve o da ilk söylediğim de kabul etti' dersem yanlış olur. Ekmel beyle görüşüldü" açıklamasında bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin sandığa giderek inandığı kişiye oy vermesini ve İhsanoğlu için düzenlenecek bağış kampanyasına destek vermesini istedi.

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun aleyhinde kimsenin konuşamadığını belirtti. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tek başına yollara çıktığı ve yalnız bir görüntü sergilediğinin kaydedilmesi üzerine Kılıçdaroğlu şu açıklamada bulundu:

"Bir partinin adayı şeklinde bir tablonun çizilmesini doğru bulmuyoruz. O halkın adayı, gerçek anlamada milletin adayı. Milletin sahip çıkmasını istiyoruz. Sadece CHP'nin sahip çıkması, sadece MHP'nin sahip çıkması o kısır tartışmanın içine Ekmeleddin Bey'i sokar. Sahibi halktır. Bakın Salı pazarına gider vatandaşlarla gider konuşur, oturur tokalaşır, çarşıya gider, pazara gider, bildiğimiz halk adamı, mütevazı, bilgili, birikimli, gerçekten bilge bir insan, dünyayı bilen, insanı seven, insanı bilen, kibirli değil. Tam tersine alçak gönüllü. Şunu çok rahat söyler o, "Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var' diye. Bu ona çok yakışan bir söz. Son derece mütevazı kişiliği olan bir insan. Kendi kişiliğinden ödün vermeyen bir insan. İnandıklarını söyleyen bir insan."

"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMEMESİ İÇİN GEREKİRSE ELİMİZE SİLAH ALIRIZ"

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun seçim sürecinde kendinin de miting düzenleyeceğini belirtti. Hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, IŞİD'in elinde bulundurduğu Türk vatandaşlarıyla ilgili olarak gizli bir pazarlığın yürütüldüğünü kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bölünmesiyle ilgili sorulan bir soruya, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız. Neden bölünecek Türkiye? Beraber olmak varken, birlik olmak varken, huzur içinde, barış içinde yaşamak varken, neden kavga? Türkiye büyük bir ülke hepimizin karnı doyabilir" diyerek cevap verdi.

İşte o programdan görüntüler:

Kaynak:Haber Kaynağı