Kılıçdaoğlun'dan flaş açıklama

Kılıçdaoğlun'dan flaş açıklama

"Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek"

CHP'de deprem etkisi yaratan ve CHP'nin gazeteci milletvekili Eski Hürriyet genel Yayın yönetmeni Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması sonrası önemli gelişmeler kaydediliyor. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada sokağa çıkma sinaylleri verdi.

YÜRÜYÜŞ BAŞLATILACAK

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada bir yürüyüş başlatacaklarını ve Güvenpark'tan başlayan yürüyüşün İstanbul Maşlteoe'ye kadar süreceğini söyledi . İşte ayrıntılar.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili açıklamada bulundu.

CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece Adalet yazan pankart olacak" dedi.

HAKİM HAKİM OLMAKTAN ÇIKTI

"Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği yıllarını medya ve özgürlüğü için harcayan birisi şimdi hiçbir delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet için harcadık, 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti demokrasiyi yok ettiler. Hakim hakim olmaktan çıktı gözünü dikmiş saraya. Bunların hiçbiri hakim değil sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.

YARIN 11'DE GÜVENPAR'TA BAŞLAYACAK İSTANBUL'DA SONA ERECEK

Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece Adalet yazan pankart olacak. Adaletin olmadığı bir halk mı olur devlet mi olur. Güvenpark'ta olacağım ve yürüyüşüyümüzü başlatacağım."


CHP Kaynakları Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği yürüyüşle ilgili olarak, "Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi.

HER GÜN NÖBET TUTACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı’nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı’nda devam edecek." dedi.

Canpolat, "Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımz, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır." dedi.

İlgili Haberler