Kıbrıs'ta Bir Astsubay Daha İntihar Etti

Kıbrıs'ta Bir Astsubay Daha İntihar Etti

.

TSK'DA  1 YIL İÇERİSİNDE 7. ASSUBAY İNTİHARI
Dede Ersel Aksu

Bu gün 10.30 sıralarında, Assubay Kd.Bçvş. V.T. Tugay Karargahındaki çalışma 
odasında, nedeni belirlenemeyen bir sebeple intihar ettİği bilgisi alındı. Olay yerinde savcılık adli, ilgili birlik komutanlığınca da idari  tahkikata başlatıldığı bilgileri geldi.. 
 
İncelemelerin bitmesine müteakip, İntihar eden assubayın cenazesi, Lefkoşe'de bulunan Nalbantoğlu Devlet Hastesi Morgunla kaldırldığı ve adli ve idari işlemlerin tamamlanmasından sonra, 12 Kasım 2013 günü havayolu ile Memleketi İzmir'e sevkedileceği öğrenildi. 

DİĞER İNTİHAR VAKALARI İLE AYNI NEDENLE Mİ?
 
Son yıllarda assubay intiharlarında önemli artış olmuş, 2013 yılı Mayıs Ayı itibarı ile 6 assubayın intihar ettiği Türkiye Emekli Assubaylar Derneği (TEMAD) tarafından açıklanmıştı.Kıbrıs'ta ki görev yerlerinde bu acı gelişmenin ardından, intihar eden Assubay sayısı yediye yükselmiş oldu.Assubay'ın neden intihar ettiğine dair somut bilgilere henüz ulaşılamadı.İntihar edeninin yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacağı sanılıyor. Ordu mensupları arasında büyük üzüntüye neden olan olayın ve diğer intihar vakaları ile ortak bir bağlantısı olup olmadığı en çok merak edilen konu halinde.
 
 
Milli Savunma Bakanlığının açıklamalarına göre; Son on yılda TSK’da intihar eden asker sayısı iç güvenlik harekatında şehit olan personel sayısını geçmektedir.  2002- 2012 yılları arasında şehit olan asker sayısı 818, intihar eden asker sayısı 934 olarak tespit edilmiştir.  
 
2012 yılı içinde  16 assubay intihar ettiği basına yansımıştır.