KAYSERİ TİCARET ODASI KARIŞTI

KAYSERİ TİCARET ODASI KARIŞTI

Kayseri Ticaret Odası Meclisi`nde, ‘parale yapıl’ tartışması

 

KAYSERİ Ticaret Odası’nın (KTO) Meclis Toplantısı, ‘Paralel Devlet Yapılanması’ tartışmasına sahne oldu. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, soruşturma kapsamında 2 defa gözaltına alınan KTO Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in istifa etmesini istedi. Ancak Meclis Başkanı bu öneriye karşı çıkarak, kendisinin başkanlıktan düşürülmesi yolunda tartışma açılmasını isteyen 33 imzalı önergeyi gündeme almadı.

DİLEKÇEYİ OKUDU

KTO’nun Şubat ayı Meclis Toplantısını açan Meclis Başkanı Mehmet Filiz, meclise 2 dilekçe verildiğini ve bunları meclis üyeleriyle paylaşmak istediğini bildirdi. Filiz, ’Özellikle beni ilgilendiren bir dilekçe var. Öncelikle onu okuyacağım. Arkadaşlar toplanmışlar ve böyle bir metin söz konusu olmuş. Bunu baştan sona okuyorum. ‘Paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında, organ üyelerinden bazılarının gözaltına alınmasından sonra, odamızın isminin paralel devlet yapılanmasıyla birlikte anılır olması ve odamızın kamuoyu nezdinde suçlanması, Camiamızda derin bir üzüntüye sebep olmuştur.

TÖHMET ALTINDA KALMAMASI İÇİN

120 yıldır üyelerinin menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösteren ve Türkiye’nin sayılı meslek kuruluşlarından biri olan odamızın töhmet altında kalmaması için paralel devlet yapılanması kapsamında soruşturması devam eden oda üyelerimizi istifaya davet etmemize rağmen, bugüne kadar netice alınamamıştır. Yargı kararıyla seçilen Yönetim Kurulu üyelerinin yine yargı kararıyla görevden alınabilirken, Oda Meclisi tarafından seçilen Meclis Başkanı, yine Oda Meclisi tarafından görevinden alınabilmektedir’ dilekçe bu’’ dedi. Filiz, kendisinin istifasıyla ilgili Meclis’e verilen dilekçeyi okuduktan sonra şunları kaydetti:

SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM

‘’Davadan önce sizlere bir şeyler söylemek istiyorum. Bugüne kadar hayatımda, ne bir devlet organı ne de bir partinin başkanı ya da Cumhurbaşkanı’nın, herhangi bir kişinin aleyhinde bir faaliyette bulunmadım. 53 yaşındayım ve bugüne kadar hayatım boyunca memleket üzerine, daha fazla işçi nasıl çalıştıracağımızın üzerine, nasıl ihracat yapabilirizin üzerine geçti. Şu devletin altını oymaya insan Allah’tan korkar. Ben böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum.’’

‘’İSTİFA ETMENİZ GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM’’

2235097600785.jpg

Meclis Başkanının açıklamalarının ardından söz alan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, "Şu konuşulanları görünce, kendimi sanki mahkemede hissettim. Burası bir mahkeme değil. Mahkemelerde insanlar kendilerini savunabilirler. Onun neticesinde de onu dinleyen mercii, ona göre karar verirler. Biz sunmuş olduğumuz dilekçede, sayın Meclis Başkanımızı herhangi bir suçla itham etmiyoruz. Biz Meclis Başkanımızın suçu şu, şunu yaptın, bunu yaptın, demiyoruz. Buna rağmen, Meclis Başkanı diyor ki, ‘Bu suçları kabul etmiyorum’. Böyle bir suçlama zaten yok.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI KURUMUYMUŞ GİBİ ALGILANIYOR

Meclis Başkanımızın paralel devlet yapılanması ile isminin anılması ve kendisinin de Meclis Başkanı olmasından dolayı bu kurumun kamuoyunda, Kayseri’de, Türkiye’de sanki paralel devlet yapılanmasıyla ilişkili bir kurummuş gibi addedildiğinden dolayı, rahatsızlığımızı ifade ediyoruz. Eğer cümleler anlanmak istendiği gibi okunursa, onun bu şekilde olduğu zaten anlaşılır. Şimdiye kadar ‘istifa etmem’ noktasında cevaplar alındı.

İSTİFA EDERSE HEM KURMUMUZ HEM ÜYELERİMİZ RAHATLAYACAK

Verdiğimiz önergede de aynı şeyi söylüyoruz, istifa ettiği zaman hem kendisi hem kurumumuz hem de 17 bin üyemiz rahatlayacak. Benim kurumum, niye bu paralel devlet yapılanmasıyla ilgili anılsın ki? Hiçbirimiz bunu istemez. Konuşmalarımıza dikkat edelim. Biz herhangi bir suç isnat etmiyoruz. Sizin gözetim altına alınmanızdan dolayı rahatsızlığımızı dile getiriyoruz. Ben bu kurumun manevi şahsiyetini düşündüğümden dolayı bunu teklif ediyorum ve kesinlikle sizin istifa etmeniz kanaatindeyim’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı