KAYMAKAM POLİSİ DARP ETTİ

KAYMAKAM POLİSİ DARP ETTİ

Sağlık raporu alan polis şikayetçi

OVACIK KAYMAKAMI NÖBETÇİ POLİS GERGİNLİĞİ

Tunceli'nin Ovacık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, iddiaya göre lojman önünde nöbet tutan polis memuru İbrahim Halil Kartal'ı oklavayla dövdü. Sağlık raporu alan polis memuru kaymakamdan şikayetçi olduğu öne sürüldü. 

İDDALARA GÖRE SABAHIN 04:45'DE POLİS İLE KAYMAKAM KADIN SOHBETİ OLAYLI BİTTİ

Önceki gün yaşanan olay şöyle gerçekleşti: Ovacık Emniyet Müdürlüğü'ne görevli polis memuru Halil İbrahim Kartal’ın önceki gün saat 04.45’te kaymakamlık lojmanlarında nöbet tutarken, Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak, iddialara göre yanında ilçe milli eğitim müdürü ve korumasıyla dışarıya çıktı. Koçak, daha önce korumalığını da yapan polis memuru Kartal’ı yanına çağırıp bir kadını kastederek, “Onu nasıl tanımazsın!” diye çıkıştı. Ardından elindeki oklavayla Kartal’ın koluna, ardından boynuna ve kafasına dört kez vurdu. Oklava Kartal’ın kafasında kırıldı. Bu arada koruma polisi araya girerek, “Vuracaksanız bana vurun” dedi.

KAYMAKAM OVACIK'TAN AYRILDI

İlçede dört yıldır görev yapan polis memuru Kartal, Tunceli Devlet Hastanesi’ne gidip sağlık raporu aldı. Raporda, kafatasında ve elinde şişlik ve kızarıklık olduğu saptandı. Kartal, daha sonra Kaymakam Koçak’tan şikayetçi oldu. Bu arada Koçak’ın da dün itibariyle ilişiğinin kesildiği ve Ovacık’tan ayrıldığı öğrenildi. Koçak’ın Ağrı Vali Yardımcısı olarak atandığı ifade edildi.

"UYARDIM, DÖVMEDİM"
Olayın duyulmasının ardırdan açıklama yapan Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak, yaptığı açıklamada, görev yaptığı süre içinde hiç bir memurla kişisel probleminin olmadığını, sadece görevini yaptığını belirterek, "Terör sıkıntısı olan bir ilçede tüm memurları uyardığım gibi bu polis memurunu da nöbetinde daha dikkatli ve duyarlı olması için uyardım ama kimseyi dövmedim" dedi.

Koçak, hakkında sosyal medya üzerinden karalama başlatıldığını iddia etti ve şöyle konuştu:

"İlişkimi kestikten sonra sosyal medyada yazılanlar iftiradır, çok çirkindir. Elbette polis memuru hakkını arayabilir. Konu adli kurumlara intikal etmiştir ve hakikat ortaya çıkacaktır. İlçemizde yakın bir zamanda cumhuriyet savcısı şehit edilmiş ve güvenlik sorunları devam etmektedir. Bu nedenle güvenlik görevlilerinin üzerlerine düşen görevi eksiz yapmaları gerekiyor. Disiplinsiz davranışlar gösteren, görevini suistimal eden bazı memurları daha önce de uyarmıştım. Bu polis memuru hakkında da zaten devam eden bir soruşturma var. Tüm bu yaşanılanlar karşısında hakkımı aramayı saklı tutuyorum."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Tunceli Valiliği, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Çeşitli basın yayın ve sosyal medya organlarında Ovacık Kaymakamının polis memurunu darp ettiği iddiası ile ilgili Valiliğimizce idari tahkikat başlatılmış, ayrıca konunun adli yönden incelenmesi için Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunulmuştur" denildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı