KAYIP KOMUTANLAR ORTAYA BÖYLE ÇIKTI

KAYIP KOMUTANLAR ORTAYA BÖYLE ÇIKTI

Darbe gecesinden beri hiç bir haberde haklarında görsel ya da yazılı bilgi bulunamayan 4 kuvvet komutanı cenazede bir araya geldi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin darbe girişimi sırasında şehit ettiği polis ve askerlerle 1 sivil, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı.

DARBE GECESİNDEN SONRA BİR İLK

Ankara'daki Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, kuvvet komutanları, başbakan yardımcıları, bazı bakanlar, milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve çok sayıda devlet bürokratı katıldı.

 

Törene katılan devlet erkanı şehit ailelerine taziyelerini iletti. Cenaze namazlarını tek tek Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı ve dua ettirdi. Görmez, "Şehitlerimize yöneltilen kurşunlar 78 milyon vatan evladına yöneltilmiştir. Şehitlerimiz milletimizin bekası, huzuru, güvenliği için canlarına siper etmişler; milletimizin ömrüne ömür katmışlardır. Şehitlerimize karşı en büyük görevimiz onların uğruna canlarını verdikleri bu topraklarda birlikte barışı, hakkı, adaleti, kardeşliği tesis etmektir" diye konuştu.

8 YAŞINDAKİ ŞEHİT KIZI TÖRENE KATILANLARI DUYGULANDIRDI

Şehitlerden Emniyet Amiri 37 yaşındaki Cüneyt Bursa'nın çocukları 8 yaşındaki Ceylin'in törende babasının fotoğrafını taşıması törene katılanların duygulanmasına neden oldu. Bursa'nın henüz 3 aylık oğlu Kerem Doruk, şehidin eşi Emine, babası Sami, annesi Gülseyran da cenaze töreninde hazır bulundu. Emniyet Amiri Cüneyt Bursa, Ankara Cimşit Mezarlığı'nda defnedildi.
Törene polis Memuru 45 yaşındaki Hüseyin Kalkan'ın babası Hüsamettin, annesi Nurdane ve kardeşi Cengiz katıldı. Şehit Kalkan, Elvanköy-Etimesgut Mezalığı'nda defnedildi. Polis Memuru 49 yaşındaki Köksal Kaşaltı'nın kızı Ecrin Naz, eşi Şerife, babası Hüseyin, annesi Satı da törene katıldı. Polis memuru Kalkan, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BOZDAĞ'DAN DARBE GİRİŞİMCİLERİNİN İDAM EDİLMESİ İSTENDİ

Polis Memuru 30 yaşındaki Fırat Bulut'un 5 yaşındaki kızı Büşra, babası Şinasi, annesi Rahime, eşi Gamze cenaze törenine katılırken, Bulut, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün ailesi ve yakınları da törende hazır bulundu. Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın da törene katıldı. Komiser Yardımcısı Şehit Kübra Doğanay ve şehit sivil Mucip Arıgan'ın ailesi de törende hazır bulundu.
Törene katılan vatandaşlar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan darbe girişimcilerinin idam edilmesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı