KAYIP DİYE ARANIYORDU, TECAVÜZ MAĞDURU ÇIKTI

KAYIP DİYE ARANIYORDU, TECAVÜZ MAĞDURU ÇIKTI

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı İlçesi’nde eşi askerde olan 19 yaşındaki F.İ.’yi aynı binada yaşadıkları kayınpederi evde bulamayınca polise başvurdu.

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı İlçesi’nde eşi askerde olan 19 yaşındaki F.İ.’yi aynı binada yaşadıkları kayınpederi evde bulamayınca polise başvurdu. Polisin memleketi Samsun’da bularak Kapaklı İlçesi’ne getirdiği F.İ., kendisine dayısı, komşusu ve onun arkadaşlarının tehditle tecavüz ettiğini söyleyerek şikayette bulundu. Gözaltın alınan 5 kişiden 4’ü ‘cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde oturan ve eşi askerde olan F.İ.’nin 2 gündür evinde olmadığını gören kayınpederi polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekiplerinin aramalarına rağmen bulunmayan F.İ.’nin telefon kayıtları incelenirken, annesinin yaşadığı Samsun’da olduğu belirlendi. Tekirdağ polisi tarafından Samsun’da bulunarak Kapaklı’ya getirilen F.İ., dayısı ve komşusu ile onun arkadaşlarının tehditle tecavüzüne uğradığını söyleyerek polis şikayette bulundu. Savcılık talimatıyla yakalanan dayısı 50 yaşındaki Selahattin C. ve komşusu Hasan A. ile onun arkadaşları olan N.G., Erkan B. ve Mehmet F. gözaltına alındı.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen ve F.İ. ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini iddia eden şüpheliler işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularında iddiaları kabul etmeyen Mehmet F., “Fatma’yı aynı işyerinde çalıştığım Hasan’ın aracılığı ile tanıdım. Onun telefon numarasını alıp bir kez mesaj attım. Daha sonra kendisini beni rahatsız edecek şekilde sürekli arayıp mesaj attı. Kendisine herhangi bir zorlama ya da tehdidim olmadı. Benimle görüşmek istediğinde arkadaşlarımı da getirmemi istiyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum” diyerek kendisini savundu.

ZORLA OLSA 5 KİŞİYLE Mİ BERABER OLUR İNSAN?

Tehdit ve şantajla F.İ.’ye tecavüz etmekle suçlanan Erkan B. ise ifadesinde arkadaşlarıyla birlikte kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi. Şüpheli Hasan A. ise F.İ.’nin rahatsız olduğunu ve sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini savunarak, “Fatma ile kendi rızasıyla ilişkiye girdim. Kendisi rahatsızdır, zorla olsa 5 kişiyle mi beraber olur insan? Hatta ben kendisine neden böyle yaptığını sorduğumda ‘canım istiyor’ cevabını vermişti” dedi. Dayı Selahattin C. ise cinsel saldırı ve tehdit iddialarını kabul etmeyerek “Kesinlikle kendisiyle birlikte olmadım, yalan söylüyor” ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin C., Hasan A., Erkan B. ve Mehmet F. ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevine konuldu. N.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KADIN SIĞINDA EVİNE KONULDU

Kayıp olarak aranırken tecavüz mağduru olduğunu öne sürerek polise şikayette bulunan F.İ. ise savcılık talimatıyla kadın sığınma evine yerleştirildi. F.İ.’nin askerde olan eşinin 1 hafta sonra terhis olacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı