KAYIP DENİLEN ASKERİ IŞİD REHİNE ALMIŞ

KAYIP DENİLEN ASKERİ IŞİD REHİNE ALMIŞ

Eli kanlı terör örgütü IŞİD’in, AKP iktidarı tarafından “kayıp” diye duyurulan askeri Türkiye’ye baskın düzenleyip kaçırdığı belli olmaya başladı.

Barbar terör örgütü IŞİD’in, AKP iktidarı tarafından “kayıp” diye duyurulan askeri Türkiye’ye baskın düzenleyip kaçırdığı belli olmaya başladı.

KOSKOCA TÜRK HÜKUMETİNE GÖRE "KAYIP"

IŞİD’in planlı olarak saldırdığı ve askeri takas için rehin tuttuğu bildirilirken AKP hükümeti askerin baskın sonucu esir alınması konusunda oralı bile değil. 

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun haber sitesi Sputnik Türkiye’den Hikmet Durgun’un haberine göre; Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) adlı örgüt tarafından kaçırılan kayıp Türk askeriyle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Askerin Iğdır nüfusuna kayıtlı Sefer Taş olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN'IN "TEK BİR VATANDAŞIMIN BURNU KANASA SÖZÜ" ŞARKI SÖZÜ MÜ?

Sputnik'in Suriye'deki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre IŞİD, Türkiye'nin kendilerine yönelik hava saldırılarını durdurmak, üyelerinin tutuklanmasını engellemek ve Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılmasını sağlamak için Türk askerine saldırmaya ve askeri esir almaya karar vermiş. 

2 KURŞUNLA AYAĞINDAN YARALANDI

Bölgedeki kaynakların verdiği bilgiye göre saldırı ve sonrası olaylar şöyle gelişti:

Kilis'te IŞİD'in bir askeri şehit etmesinin ardından askeri araç ve ambulans, Kilis Dağ Hudut Karakolu'na doğru hareket etti

IŞİD İÇİN YOL GEÇEN HANI

Karar IŞİD lideri Bağdadi tarafından da onaylanınca Rakka'dan gelen IŞİD'in özel kuvvetlerine bağlı ağır silahlarla donatılmış 4 kişilik ekip, Kilis'in Ardıçlı köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında bekleyen Türk askerine ateş açtı. Ateş açılması sonucu 1 askeri şehit eden IŞİD militanları sınırın Türkiye tarafına gelerek ayağından 2 kurşunla yaraladıkları er Sefer Taş'ı silahıyla birlikte Suriye tarafına kaçırdı. Sınırı geçen IŞİD militanları sınıra kadar geldikleri ciple yaralı askeri Halep'e bağlı Çobanbey kasabasına daha sonra da Bab ilçesine götürdü. Yolda gözleri ve ellerini bağlayarak askere "Seni güvenilir bir yere götüreceğiz" demiş.

İSTİHBARAT EKİBİ TARAFINDAN SORGULANDI

Bab ilçesinde tedavi olan ve daha sonra cezaevine konulan asker Taş, IŞİD'in Suriye'deki merkezi olan Rakka'ya götürülürdü ve burada IŞİD'in özel istihbarat ekibi tarafından gözleri bağlı şekilde sorguya aldı. Sorguya Türkiye'den katılan ve Türkçesi iyi olan IŞİD militanları da katılmış. Sorguda IŞİD, öldürüleceği korkusunu yaşayan askere "Merak etme! Şimdilik sana bir şey yapmayacağız; seni takas için tutuyoruz" demiş.

MİLLİYETÇİ BAKANLAR DA TSK DA UYUYOR

Gazetecileronline'nin haberine göre, olayı ilk gün kaçakçıların işi gibi göstermeye çalışan, IŞİD’sever geçici AKP hükümeti ise bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı. IŞİD’in daha önceki saldırısını bahane edip PKK’nın başına bomba yağdıran hükümetin, söz konusu kendileri gibi dinci olan IŞİD olunca kılını bile kıpırdatmadı. 

SÖZDE MİLLİYETÇİ BAKANLAR

Hükümette yer alan, lafa gelince milliyetçilik adına mangalda kül bırakmayan Tuğrul Türkeş ile Kültür ve Turizm Bakanı Yaşar Topçu da adeta uyuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) askerin esir alınması konusunda oralı olduğu kuşkulu. Olayın yaşandığı 1 Eylül günü, TSK’nın IŞİD hedeflerini bombaladığı iktidar medyası tarafından iddia edildi. Ancak TSK’nın bunu yaptığı da kuşkulu.

Kaynak:Haber Kaynağı