Kaybolan Turist İçin Arama Seferberliği

Kaybolan Turist İçin Arama Seferberliği

PAMUKKALE'DE KAYIP ALMAN TURİST SEFERBERLİĞİ

PAMUKKALE'DE KAYIP ALMAN TURİST SEFERBERLİĞİ 
 
Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ

DENİZLİ'de 'beyaz cennet' Pamukkale'ye gelen Alzheimer hastası Alman turist 75 yaşındaki Werner Rudolf, kayboldu. Haber alınamayan Alman turisti bulmak için başta jandarma olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün arama kurtarma ile Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri seferber oldu.
 
Almanya vatandaşı Werner Rudolf, kardeşi Steffen Rudolf ile turist kafilesiyle dün Pamukkale'ye geldi. Werner Rudolf, antik havuzda dolaşırken, kardeşine lavaboya gideceğini söyleyip yanından uzaklaştı. Rudolf'tan bir daha haber alınamadı. 
 
Alman turistin kayıp olduğu bildirilmesi üzerine jandarma ekipleri, gece boyunca Pamukkale'de arama yaptı. Ancak Rudolf, bir türlü bulunamadı. Bugün sabah saatlerinde jandarmanın başlattığı arama çalışmalarına İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün Arama Kurtarma ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri de dahil oldu. 100'e yakın kişiden oluşan ekip, başta Pamukkale ve Karahayıt beldeleri ile Akköy İlçesi civarında geniş çaplı arama çalışması başlattı. Arama Kurtarma ekipleri, Pamukkale'de travertenler dahil, tarihi mezarlar ve yapıların bulunduğu antik kent Hierapolis'teki her yeri didik didik aradı.
 
Ekipler, güvenlik kameralarını taradıktan sonra Alman turist Rudolf'un kuzey kapısından saat 17.30 sıralarında çıktığını belirledi.
 
OTELİN GÜVENLİK KAMERASINDA
 
Karahayıt Beldesi'ndeki bütün otellerle pansiyonları da araştıran jandarma, bir otelin güvenlik kamarası görüntülerinde Rudolf'un Develi Köyü ile Akköy İlçesi arasındaki bölgeye doğru yürüdüğünü tespit etti. Ardından arama kurtarma çalışmasına katılanlar bu yöne kaydırıldı. Alman turistin Alzheimer hastası olduğu için gideceği yönü unuttuğu ve farklı bir yöne doğru gittiği düşünülüyor. Geceyi nerede geçirdiği bilinmeyen Alman turisti arama çalışmaları devam ediyor.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, "Dün akşam saatlerinde grubundan ayrılmış, güvenlik kameralarında geçtiği yerleri belirledik. Sabah da bir otelin önünden geçmiş sağlığının yerinde olduğunu düşünüyoruz. Bütün arama kurtarma ekipleri, Alman turisti sağ salim bulmak için seferber oldu. Kısa sürede bulmak istiyoruz" dedi.