KAŞ'IN AKP'Lİ BAŞKANININ OĞLUNA "DARBECİ" TUTUKLAMASI

KAŞ'IN AKP'Lİ BAŞKANININ OĞLUNA "DARBECİ" TUTUKLAMASI

Antalya'nın dünyaca ünlü turizm beldesi Kaş'ın AKP'li Belediye Başkanı Halil Kocaer'in müteaahit,mobilyacı ve beyaz eşya tüccarı oğlu ve yeğeni darbeci

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından tüm ülkede başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde 7 işadamı gözaltına alındı.

3 DÖNEMDİR BAŞKAN

3 dönem önce AKP'nin teklifini kabul etmemesi üzerine bağımsız aday olarak Belediye Başkanı seçilen Kaş'ın "Halil Hocası" olarak tanınan Halil Kocaer 2. ve 3. dönemde AKP'den aday olarak Belediye başkanlığına yeniden seçilmişti. Başkanlık döneminde Kaş'ta inşaat patlaması yaşanan Halil Kocaer yakınlarına menfaat sağlayan izinler ve planlamalar ile suçlanmıştı.

CEMAATİN HİMMET TOPLAYICISI MI?

Kocaer'in oğlu Ahmet Kocaer, Kaş'ta çok sayıda villa inşaatı müteaahhitliğinin yanı sıra mobilya ve beyaz eşya tüccarı olarak tanınıyordu. Kaş'ta cemaate yakın mobilya markası bayiliği yapan Ahmet Kocaer'in Fethullah Gülen cemaati mensubu olduğu konuşuluyordu.

GÖZALTINA ALINAN İŞADAMLARI ARASINDA

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından tüm ülkede başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde 7 işadamı gözaltına alındı.
15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından tüm ülkede başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde 7 işadamı gözaltına alındı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 iş adamından 6'sının tutuklandığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI KOCAER'İN OPLU VE YEĞENİ

Tutuklananlar arasında, 15 Temmuz'un ardından her gece ilçe meydanında 'demokrasi nöbeti'ne katılan  Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in oğlu Ahmet Kocaer ile yeğeni Fatih Kocaer de bulunuyor. İki haftadır Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından ülke genelinde yapılan operasyonlar kapsamında ardı ardında yapılan gözaltı ve tutuklamalar sürüyor.

GÜLEN CEMAATİNİN MERKEZİ KOCAERLER SÖYLENTİSİ

Antalya'nın Kaş ilçesinde FETÖ örgütüne yönelik yapılan operasyonda 7 işadamı gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra tutuklanan 6 işadamı arasında, Kaş Belediye Başkanı Halil Koacaer'in oğlu Ahmet Kocaer ile yeğeni Fatih Kocaer'in de bulunması dikkat çekti.

Beyaz eşya, mobilya ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Kocaer'in, yeğen Fatih Kocaer ile birlikte tutuklanmasının ardından Burdur Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı