Kartal Adliyesi kapandı!

Kartal Adliyesi kapandı!

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda gece çıkan yangın nedeniyle adliye kapatıldı. Kimsenin alınmadığı adliyede bugün mahkemeler de görev yapamayacak.

Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın 3 katlı d bloğunda gece çıkan yangın nedeniyle bugün adliye kapatıldı. Yangın sonucu adliyede elektrik ve su kesildi. İçeride bulunan gaz kokusu ve kabloların yanmasından ötürü oluşan yanık kokusundan dolayı vatandaşlar ve adliye çalışanları adliye kapısından geri döndü. Sabah adliye önüne güvenlik şeridi çekildi, içeriye kimse sokulmadı. Görevliler adliye binasına girilmesine izin vermedi. 

5 bloktan oluşan Anadolu Adalet Sarayı’nın yemekhane, kütüphane, kreş ve konferans salonu bulunan D bloğunun dış cephesi yangından dolayı zarar gördü. Yangının jeneratörlerden çıktığı belirtiliyor. Adliyede bugün mahkemeler de görev yapamayacak. Bu arada Anadolu Adalet Sarayı’ndaki yangın sebebi ile nöbetçi mahkeme ve savcılık Cevizli’deki eski adliye binasında hizmet verecek.