KARŞI GAZETE KAPANIYOR

KARŞI GAZETE KAPANIYOR

Büyük umutlarla 3 ay önce "Yalana Karşı" sloganıyla yayın hayatına başlayan Karşı Gazetesi yarın son kez okuyucularıyla buluşacak.

9 Şubat Pazar günü yayın hayatına başlayan ve"Yalana Karşı Gerçeğin Gazetesi" sloganıyla okuruyla buluşan Karşı Gazetesi kapandı.

İmtiyaz sahibi Turhan Ababey gazete çalışanlarına yarın çıkacak sayıyla gazetenin yayın hayatının sona ereceğini açıkladı.

Gazetede ilk şok 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ağaoğlu'nun tam sayfa ilanının gazetede yayınlanmasının ardından yaşanmış, gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez, Ece Zereycan, İhsan Eliaçık ve Deniz Evin sosyal medya aracılığıyla gazeteden ayrıldıklarını duyurmuştu.

Ardından İnsan Kaynakları Müdürü Deniz Çelik ve Reklam Müdürü Saynur Okuroğlu gazeteyle yollarını ayıran isimler olmuştu.

Son olarak ise Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem istifa etmiş, yerine yayın koordinatörü Kutlu Esendemir Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmıştı.

Peşpeşe gelen istifa ve işten çıkarılmaların ardından zor duruma düşen Karşı gazetesi yarın son sayısı ile piyasaya çıkacak.

 

Kapanıyor diye işgal ettiler!

Karşı gazetesi çalışanları kendilerine hçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazetenin kapatılmasını protesto için gazete binasını işgal etme kararı aldı. Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir başta olmak üzere yaklaşık 40 gazete çalışanı, ödeme yapılana kadar gazeteyi terketmeyecek.