KARAKOLA BOMBALI ARAÇ SALDIRISININ DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ

KARAKOLA BOMBALI ARAÇ SALDIRISININ DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ

Komutanlığın nizayimesine kapalı kasa minibüsle gelen 1 PKK'lı araçtan indikten sonra askerlerin nöbet kulübesine uzun namlulu silahla ateş ederek kaçmaya başladı.

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı önüne terk edip kaçtığı bomba yüklü kapalı kasa minibüsü uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 1 uzman çavuş ile çevredeki evde bulunan 1 kadın yaralandı.

ARACI TERKETTİ

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.30 sıralarında İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na bomba yüklü minibüsle saldırmak istedi. Komutanlığın nizayimesine kapalı kasa minibüsle gelen 1 PKK'lı araçtan indikten sonra askerlerin nöbet kulübesine uzun namlulu silahla ateş ederek kaçmaya başladı.

KAÇARKEN ARACI İNFİLAK ETTİRDİ

PKK'lı kaçarken araçtaki bombayı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Büyük bir gürütüyle patlayan minibüs paramçarça olurken, çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlamada 1 asker ile çevredeki evde bulunan 1 kadın yaralandı. Ormanlık alana kaçan PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatılıp, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı.

5 KATLI LOJMAN VE 8 EVDE AĞIR HASAR VAR

 Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na dün gece PKK'lılar bomba yüklü kapalı kasa minibüsle düzenledikleri saldırıda uzman çavuş Murat Kaba ile 4 sivil yaraladı. Nizamiye ile bir süre önce boşaltılan 5 katlı lojman ve çevredeki 8 evde hasar meydana geldi.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar dün saat 23.00 sıralarında Pülümür Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na önce uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 20 dakika sürdü. Çatışmanın durmasının ardından PKK'lılar bu kez ilk belirlemelere göre 1.5 ton patlayıcı yüklü kapalı kasa minibüsü, Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı nizamiyesinin önüne bıraktı. Aracı getiren PKK'lılar inip dere yatağına doğru uzaklaşırken, minibüsteki patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

1 KİLOMETRE UZAĞA DAĞILDI

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte havaya uçan minibüsün parçaları yaklaşık 1 kilometre uzaklığa kadar geniş bir alana dağıldı. Uzman çavuş Murat Kaba ile 4 vatandaşın yaralandığı saldırıda, Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı nizamiyesi, daha önceden boşaltılan 5 katlı 10 daireli lojman ve çevredeki 8 ev hasar gördü. Patlamanın olduğu yerde 1 metre derinlikte ve 4 metre genişlikle çukur açıldı.

 

Şans eseri ölen kimsenin olmadığı bombalı saldırıda yaralanan uzman çavuş 31 yaşındaki Murat Kaba ile yaralı vatandaşlardan 52 yaşındaki Gülizar Şahin durumları ağır olduğu için Erzincan'a sevk edildi. Diğer 3 yaralı da Pülümür Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay nedeniyle kapanan Tunceli- Erzincan karayolu sabah 07.00'den itibaren yeniden ulaşıma açıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı