Karadayı'nın avukatı Aras'tan açıklama

Karadayı'nın avukatı Aras'tan açıklama

GENELKURMAY eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesinin alınması için İstanbul'dan Ankara'ya götürüldüğünü belirten avukatı Erol Yılmaz Aras, "Bir gözaltı ve arama kararı yok. Yalnız şüpheli sıfatıyl

Bir dava için geldiği Kırıkkale Adliye binası önünde açıklamada bulunan Avukat Erol Yılmaz Aras, sabah saatlerinde önce müvekkiline yazılı bir evrakın gösterilmediğini, daha sonra gösterilen belgede herhangi bir arama ya da gözaltı kararının bulunmadığını kaydetti. Müvekkilinin İstanbul'dan Ankara'ya götürüleceğini ifade eden Aras, şunları söyledi:

HABER VERSELERDİ BİZ GİDERDİK

"Komutanımın kendisi ile konuştuk, aldığımız bilgi bir gözaltı kararı yok, arama kararı yok. Yalnız şüpheli sıfatıyla ifadesinin Ankara'da alınması için biraz sonra İstanbul'dan uçakla Ankara'ya getirilecek. Cumhuriyet Savcısı'nın Ankara'da yaklaşık 2 saat sonra yanında olup ifade vereceğiz. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, adli kontrolden geçeceği söylenince gözaltı kararı olduğunu çıkardık, sabah sabah iki araba polis gidince de gözaltı kararı iddiası güçlenmişti. Yazılı bir şey gösterilmemişti o ana kadar kendine, ama bir az önce yazılı belge müvekkile gösterildi. Yazılı belgeyi bana telefonla okudular. Yazılı belgeden görüldüğü kadar herhangi bir arama kararı, iş yerinde, bürosunda, evinde arama kararı yok, gözaltı kararı yok. Şüpheli sıfatıyla ifade verilmek üzere Ankara'ya yapılan bir davet var. Tabi burada biz daha önce kendilerine böyle bir durumda gelebileceğimizi bildiren yazılı bir beyanda bulunmuştuk. Vekaletimizi sunup. Bu şekilde sabahın bir saatinde iki arabayla gelinmese hoş olurdu. Biz kendisini hazır edebilirdik."

Avukat Aras, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.