KARA ÇARŞAMBA; 4 ŞEHİT BİRDEN

KARA ÇARŞAMBA; 4 ŞEHİT BİRDEN

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Piyade Astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş’in şehadet haberine birde komiser eklendi

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ile Uzman Çavuş Osman Ateş'in şehit olmasının ardından, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralanan komiser tedavi altında bulunduğu Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Sur'da bugün çatışmalarda şehit olanların sayısı 3'ü asker, 1'i komiser olmak üzere 4'e yükseldi. Saldırılarda yaralanan 3 asker ile 1 polisin tedavileri ise sürüyor.

KARDEŞİ DE ASKER

Diyarbakır Sur'daki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Osman Ateş'in kardeşi Emre Ateş'in de askerde olduğu öğrenildi. Emre Ateş'in Hatay'da uzun dönem olarak vatani görevini yaptığı, şehit olan ağabeyinin cenaze töreni için yarın Tokat'a geleceği öğrenildi.

KAYSERİ'DE YAS

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Piyade Astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş’in şehadet haberi, aynı birlikte görev yaptıkları Kayseri’ye ulaştı. Şehit yüzbaşının Kayseri’deki eşi ve kayınpederine, acı haberi silah arkadaşları verdi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'na bağlı olarak görev yaparken geçici olarak görev yaptığı Diyarbakır’da şehit düşen Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın ailesine, şehadet haberinin verilmesinin ardından, kayınpederi Kasım Kaya’nın, merkez Kocasinan İlçesi Erciyes siteleri Bulvar Apartmanı'nda 3 kattaki dairesinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehit Yüzbaşı’nın eşi Nadiye Çiğa’nın 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya getirdiği ve adını ‘Ahsen’ koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa’nın Güneydoğu’ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınpederinin evine getirdiği kaydedildi. Şehadet haberi üzerine kayınpederinin evine gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada şehit yüzbaşının baba ocağı Mersin’deki ailesine, bugünkü aynı çatışmada şehit olan astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan’ın Sivas’ın Divriği ve İzmir’deki ailelerine ve şehit uzman çavuş Osman Ateş’in Tokat’ta oturan ailesine de şehadet haberleri iletildi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan Güneydoğu’ya iç güvenlik harekatı çerçevesinde geçici olarak gönderilen 3 şehidin 3'üncü taburda ve yüzbaşı Yigit Can Çiğa’nın komutasında yan yana görev yaptıkları ifade edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı