KAPADOKYA'DA TURİST SAYISINDA REKOR DÜŞÜŞ

KAPADOKYA'DA TURİST SAYISINDA REKOR DÜŞÜŞ

Türk turizmine sadece Rusya'dan darbe gelmedi. İ Haziran seçimleri ardından başlayan terör Kapadokya turizmini de vurdu. İşte vahim sonuç.

TÜRKİYE'nin peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk 5 ayda 558 bin 167 oldu.

REKOR DÜŞÜŞ

Geçen yılın aynı döneminde bölgeyi 1 milyon 18 bin 316 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti. Kapadokya’yı bu yıl Mayıs ayında ise 226 bin 348 turist ziyaret etti.

NERELERİ ZİYARET ETTİLER

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini ziyaret ettiler.

TURİZMCİLER ZORDA

Geçen Mayıs ayında 47 bin 828’i ücretli, 93 bin 457’si ücretsiz, 25 bin 565’i seyahat acenteleri aracılığıyla ve 59 bin 498’i de müze kartlı olmak üzere 226 bin 348 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşti. Mayıs ayında Göreme Açık Hava Müzesi'ni 90 bin 762 yerli ve yabancı turist gezdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı