Kamer Genç'ten Başbakana; Bu Millet Davar Değil ki?

Kamer Genç'ten Başbakana; Bu Millet Davar Değil ki?

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirmek istediğini belirterek, "Bu millet davar değil ki tek başına güdeceksin" dedi.

'Bu millet davar değil ki...'
Kamer Genç'ten Başbakan Erdoğan'a: Bu millet davar değil ki tek başına güdeceksin.
Suat SÖĞÜT/FİNİKE(Antalya) 18.01.2013 17:14
 
ANTALYA'NIN FİNİKE İLÇESİNDEN BAŞBAKANA ŞOK GÖNDERME
 
 CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirmek istediğini belirterek, "Bu millet davar değil ki tek başına güdeceksin" dedi. 
 
Kamer Genç, Antalya'nın Finike İlçesi'nde partililerle görüştü. CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde konuşan Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de 326 milletvekili sayesinde her şeyi yaptığına değinerek, Başbakan'ın 'Başkanlık Sistemi'ni getirmek istemesini millete karşı saygısızlık olarak nitelendirdi. Kamer Genç şöyle konuştu:
 
"Tayyip Bey diyor ki, 'Başkanlık sistemini getireceğim. Hem parti genel başkanı hem de başkan olacağım. Hem kanunları ben yapacağım. İstediğimin görevine ben son vereceğim. Bu tavır millete saygısızlıktır. Millet davar değil ki tek başına güdeceksin. Şimdi de birçok yetki elinde. 326 milletvekili sayesinde her şeyi yapıyor. Milletvekillerinin parmakları hep kirli işleri temizlemek için kalkıyor ama parmakları da artık çok kirlendi."
 
ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNİ BİLE KALDIRABİLİRLER
 
İktidarın, Atatürk'ün bütün eserlerini yok etmeye çalıştığını öne süren Kamer Genç, Atatürk'ün saygı duyduğu büyük bir devrimci olduğuna değinerek, "İnsanlarımız nankör. Mevcut iktidar Atatürk'ün bütün eserlerini yok etmeye, bir yandan da cumhuriyetin bütün kurumlarını yok etmeye çalışıyor. Yarına dair korkum Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesini bile kaldırabilirler" diye konuştu.
 
TAZİYE İNSANİ BİR DUYGU
 
Kamer Genç, bir gazetecinin, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, "Kendi düşüncesi. Bu insani bir duygu. Başsağlığı dilemesinde anormal bir durum yok, ancak bunu Twitter'dan reklam ederek yapmasını doğru bulmuyorum. Ben daha çok, Aygün'ün Ege ile ilgili söylediklerini tasvip etmedim. Rum etnik temizliği konusunda söylediklerine karşı çıkıyorum" dedi. 
 
Kamer Genç, daha sonra beraberindeki grupla birlikte Finike Kaymakamı Mesut Yakuta ile Finike Belediye Başkanı AK Partili Nail Dülgeroğlu'nu makamlarında ziyaret etti.