Kadir Topbaş'a "Redhack darbesi"

Kadir Topbaş'a "Redhack darbesi"

Ünlü sosyalist hack grubu RedHack, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başında olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) internet sitesini internet kullanıcılarıyla birlikte çökertti. 

Kızıl hackerlar "www.tbb.gov.tr" adresini taşıyan sitesine saldırısı bugün akşam saatlerinde geldi. Şifrelerini kırarak siteyi ele geçiren RedHack, sosyal paylaşım ağlarından Twitter hesabından saldırıyı “15 dakika içinde kendini ‘baş’sanan birine ait bir sistemin tüm kullanıcı kimlik no ve sifrelerini yayınlıyoruz” diye duyurdu. 

RedHack, yaptığı duyurunun ardından kullanıcı adını ve şifreleri paylaştı. Girişinde “Kadir Topbaş'ın baş'ı olduğu Turkiye Belediyeler Birliği Giris adresi- members login=> http://tbb.gov.tr/members/login/” ifadelerinin yer aldığı belgeyle TBB üyelerinin hepsinin tek tek isimlerini ve şifrelerini internet kullanıcılarıyla paylaştı. 

RedHack, TBB üyelerinden birinin adını, Gezi Parkı olayları sırasında hunharca dövülerek öldürülen ve dövülme anına ilişkin görüntüler dün ortaya çıkan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın adıyla değiştirdi. Sayfaya giriş yapanlar Ali İsmail Korkmaz’ın adıyla karşılandı.



RedHack, vatandaşların paylaşılan kullanıcı adları ve şifrelerle TBB’nin sitesine giriş yapmaya çalışmasından ötürü sitenin çöktüğünü, “Site yogunluktan çöktü:) Neyse bu da bir hack sayılır. Bilnmeli ki bu daha hic birsey, halkimizla beraber bu son bahari ilk bahar yapacağız” diye duyurdu.

RedHack eylemi, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz ve tüm Gezi direnişi şehitleri ile 53 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısına ilişkin istihbarat raporunu sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan er Utku Kali’ye ithaf ettiğini açıkladı.