KADINLAR SİLVAN İÇİN VAPUR İŞGAL ETTİ

KADINLAR SİLVAN İÇİN VAPUR İŞGAL ETTİ

İzmir kadın örgütleri Silvan’daki saldırıları protesto etmek için Karşıyaka-Konak vapurunu işgal etti. Vapur işgalinden sonra, Kemeraltı Çarşı’da oturma eylemi yapan kadınlar darp edildi, 16 kadın gözaltına alındı.

İzmir’deki kadın örgütleri, sokağa çıkma yasağının 10'uncu gününe girdiği ve çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğü Silvan’daki saldırıları protesto etmek için Karşıyaka-Konak vapurunu işgal etti.


Jın Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Karşıyaka İskelesi’nden hareket eden vapurun içerisinde “Silvan’a ses ver katliamlar durana kadar biz durmayacağız” yazılı pankart taşıyan kadınlar , “İzmir uyuma Silvan’a ses ver” ve “Silvan halkı yalnız değildir” sloganları attı. Kadınlara, vapurda yolculuk eden yurttaşlar da destek verdi.

Kadınlar daha sonra Konak İskelesi’nde vapurdan inerek, Kemeraltı Çarşı girişinde oturma eylemi yaptı. Kadınların oturma eylemine saldıran polis, aralarında HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 16 kadını yerlerde sürükleyerek ve darp ederek gözaltına aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı