Kadın doğum servisinde Suriyeli depremi

Kadın doğum servisinde Suriyeli depremi

Ankara'nın Haymana ilçesine yerleştirilen Suriyelilerin "Kadın Doğum" servislerine müracaatında patlama yaşanıyor.

Son günlerde yurt genelinde sık sık çıkardıkları kavga ve işledikleri cinayetler ile gündeme gelen Suriyeli mülteciler bu sefer çok ilginç bir habere konu oldular. Dha'nın haberine göre Suriyeli kadınlar "Kadın Doğum" servisleri önünde sürekli kuyruk oluşturuyor.

HAYMANA'DA ORTAYA ÇIKTI

Ankara'nın Haymana İlçesi Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Servisi'ne başvuran her 10 hastadan 8'inin Suriyeli olduğu belirtildi.
Ankara'nın mahalleleri ile 28 bin 127 nüfusa sahip Haymana ilçesinde resmi rakamlara göre yaklaşık 800 Suriyeli sığınmacı yaşıyor. 

TAMAMI SURİYELİ

Haymana Devlet Hastanesi'ndeki Kadın Doğum Servisi'ne ortalama günlük 15-18 civarı hastanın muayene olmak için müracaat ettiği kaydedildi. Ancak bu servise başvuranların neredeyse tamamı Suriyeli sığınmacılardan oluşuyor. 

10 KADINDAN 9'U SURİYELİ

Herhangi bir saatte Kadın Doğum Servisi önünde sıra bekleyen her 10 hastadan 9'unun Suriyeli kadınlardan oluştuğu belirtildi. Haymana Devlet Hastanesi hasta kabul bölümünden alınan bilgilere göre, her gün ortalama 12-15 Suriyeli kadının doğum servisine geldiği belirtildi.

İlgili Haberler