Kadıköy'de Polis Zulmü

Kadıköy'de Polis Zulmü

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları sırasında uyguladığı görülmemiş şiddeti överek “destan yazdığını” söylediği polis, destan yazmaktan vazgeçmiyor. Polis, dünkü abluka sırasında apartmanları bastığı, gençleri joplayıp, tekme tokat dövdüğü ortaya çıktı.
 
Polis, dün Kadıköy’de uyguladığı ilan edilmemiş sıkıyönetim sırasında, kaçan gençlerin sığındığı Bahariye’deki bir apartmana baskın düzenledi. Bir grup polis, gençlerin arkasından apartmana girerken, kalabalık bir çevik kuvvet ekibi de apartmanın önünde, basının görüntü almasını engellemek için perdeleme yaptı.
 
Apartmanın içinde, genç olmaktan ve kaçmak başka suç işlediği sanılmayan gençlere apartmanın içinde tekme tokat girişti. Coplarla gençlerin kafasına acımasızca vuran, gençleri hunharca döven polisler bir genci gece 00.55 sıralarında, sanki içeride hiçbir şey olmamış, olağan bir gözaltı işlemi uyguluyormuş gibi dışarı çıkarttı. 
 
Bu sırada da perdeleme ve sansür görevi yapan çevik kuvvet ekibi yolu açtı. Ancak yolu açan ekipten bir polis, zaten teslim olmuş durumda olan gencin üzerine, daha kapıdan çıkartılmadan, sanki düşman askerinin üzerine saldırıyormuş gibi saldırdı. Polis ani bir hamleyle gence önce yumruk sonra kasıklarına tekme attı. Polisi meslektaşları engelledi.
 
İşte Çapul TV muhabirlerinin güçlükle çektiğini vurguladıkları, polisin işkenceyi nezarhaneler yerine apartmanlara, kuytu sokaklara taşıdığını, duyduğu hınç yüzünden kendini bile tutamayarak zaman zaman alenen yaptığını gösteren o görüntüler: