KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ

KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ

.

KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ 

Kadıköy'de polis müdahalesi!
Kadıköy'de Altıyol Boğa Heykeli önünde toplanan bir grup, önce İskele Meydanı'na ardında da Moda Meydan'a bir yürüyüş gerçekleştirdi.


Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen bir yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş için yapılan yürüyüş ardından eylemcilerin arasından ayrılan yaklaşık 100 kişilik grup Söğütlü Çeşme caddesi üzerinden Hasanpaşa'daki Ak Parti ilçe binasına yürüyüşe geçti. Ak Parti binası önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine taş atan gruba, TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Daha sonra polisin dağılın uyarılarına aldırış etmeyen gruba biber gazı ile müdahale edildi. Grup ara sokaklara kaçarken, polis ve eylemciler arasında gerginlik devam ediyor. 

DAKİKA DAKİKA OLAYLAR

21.00 Kitle Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na ulaştı. Burada bir basın açıklaması yapılacak.

20.47 Kadıköy çarşı içinde dolaşan direnişçiler Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda basın açıklması yapmak üzere yürüyüşlerine devam ediyor.

20.35 Oturma eyleminin ardından Kadıköy çarşının içerisinde yürüyüş devam ediyor. Muharrem Ayvalıtaş ve Zafer Cömert üzerinde kardeşlerinin fotoğraflarının olduğu dövizlerle yürüyor.

kadikoy

20.25 Kadıköy Boğa’dan yürüyüşe başlayan direnişçiler oturma eylemine başladı.

20.00 Yürüyüş başlamak üzere direnişçiler “Hepimiz Mehmet’iz öldürmekle bitmeyiz” sloganlarıyla toplanan direnişçiler “Bu dava bizim” ve “Rahat uyu ana evletların nöbette” yazılı pankartlar taşıyor.

19.55 Mehmet Ayvalıtaş’ın bugün (5 Şubat) Kartal Adliyesi’nde görülen davası 21 Mayıs’a ertelendi. Duruşmanın bitmesinin ardından “Adalet için yürüyoruz” diyerek Kadıköy Boğa’ya buluşma kesen direnişçiler, Boğa’da toplandı.

19.50 KızılAslan taraftar grubu Boğa’ya geldi. Mehmet için yazdıkları şarkıyı söylüyorlar.

mehemtkadikoy

Sendika.Org