KAÇIRILAN İSRAİLLİ ASKERİN DERDİ BİZE DÜŞTÜ

KAÇIRILAN İSRAİLLİ ASKERİN DERDİ BİZE DÜŞTÜ

ABD Türkiye'den Acil Destek İstedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hamas'ın kaçırdığı ve İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edilen ve İsrail ordusunda subay olarak görev yapan askerin serbest bırakılması için Türkiye ve Katar'dan acil olarak destek istedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkesin Hamas yüzünden bozulduğunu savunarak "Bu saldırı birkaç gündür müzakere edilen ateşkesin ve ABD ile BM'ye verilen güvencelerin zalimce ihlalidir" dedi.

"HAMAS İSRAİL ASKERİNİ KOŞULSUZ BIRAKMALI"

Hamas'a, esir aldığı İsrail askerini serbest bırakması çağrısında bulunan Kerry, "Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas, derhal ve koşulsuz olarak kayıp İsrail askerini serbest bırakmalıdır" dedi.

SAVUNMA BAKANI'NIN KUZENİ REHİN DÜŞTÜ

Haberler.com sitesinin haberine göre; Gazze'deki Filistinli gruplar ile İsrail arasında ilan edilen 72 saatlik insani yardım amaçlı ateşkes saat 08.00'de başladı. Ancak ateşkes ilanından yaklaşık iki saat sonra, İsrail tarafından Refah kentinin doğusuna açılan top ateşinde 50 Filistinli'nin öldürüldüğü bildirildi. İsrail ise ateşkesin Hamas tarafından bozulduğunu öne sürdü. Hamas tarafından kaçırılan İsrailli subayın, Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edildi.

HAMAS SİYASİ BÜRO ÜYESİ SUBAYI REHİN ALDIKLARINI DOĞRULADI

Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Musa Ebu Merzuk, ateşkesten önce İsrailli bir subayın rehin alındığını, iki askerin de öldürüldüğünü söyledi.

"BİZ SADECE SALDIRILARA KARŞILIK VERİYORUZ"

Ebu Merzuk yaptığı açıklamada, "İsrailli bir subayın esir alınması ve iki askerin öldürülmesi ateşkesten önce gerçekleşti. Dolayısıyla ateşkesi ihlal etmenin bir gerekçesi bulunmuyor. İsrail ateşkesi tek taraflı bozdu, biz ateşkese bağlıyız. Sadece maruz kaldığımız saldırılara cevap veriyoruz" dedi.

KAÇIRILAN SUBAY GİVATİ TUGAYI'NDA GÖREV YAPIYOR

İngiliz yayın kuruluşu Channel 4 News, İngiltere'den göç eden Yahudi bir ailenin mensubu olan 24 yaşındaki Hadar Goldin'in, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğunu öne sürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Keffar Saba kentinden asteğmen Goldin'in Givati Tugayı'nda görev yaptığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı