JANDARMA KOMUTANLIĞINDA DEPREM

JANDARMA KOMUTANLIĞINDA DEPREM

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, gözaltı, tutuklama ve görevden almalar sürüyor.

GÜNCELLEME ; 23:00

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedaviye alındı.Konuya ve mendi'nin rahatsızlığına ilşkin ayrıntılı bilgi alınamıyor.

ORGENERAL YERİNE KORGENERAL VEKALETEN ATANDI

Orgeneral Mendi'nin yerine Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın vekaleten görevlendirildiği belirtildi. Atamanın jandarma komutanlığı içerisinden yapılmaması dikkat çekici.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedaviye alındığı, yerine ise vekaleten Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın görevlendirildiği belirtildi.

GÖREVDEN ALINDI AÇIKLAMASI SONRADAN DEĞİŞTİRİLDİ

15 temmuz Gecesi başlatılan başarısız darbe kalkışması ardından yurt genelinde TSK, Yargı,Miilli Eğitim bakanlığı dahil tüm devlet kadrolarında görevden alma sürüyor. Ancak hiç beklenmeyen bir gelişme ise jandarma genel Komutanlığında yaşandı.Tüm yurtta 60 bin görevlinin tasfiye edildiği ileri sürülen görevden alınmaların en beklenmeyini ise Jandarma Genel Komutanının görevden alınması oldu. İşte ayrıntılar

 

Bugün akşam saatlerinde, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi görevinden alındı.

EGE ORDU KOMUTANLIĞINDA ARAMA

Öte yandan darbe girişimi sonrası, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesinde polis ekiplerince arama başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı