İZMİR'DE GENEL GREVE POLİS SALDIRISI!

İZMİR'DE GENEL GREVE POLİS SALDIRISI!

Soma’da meydana gelen maden faciası sonrası greve giden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla İzmir’de on binlerce emekçi bir araya geldi. Konak Meydanı’na girmek isteyen on binlere polis saldırdı, halk direnişe geçti

İzmir’de KESK, DİSK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla greve çıkan emekçilere polis saldırdı.

Saat 09.30′dan itibaren Basmane Meydanı’nda toplanmaya başlayan  on binler, Konak Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca “Soma’nın hesabı sorulacak”, “‘Katil AKP istifa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Konak Meydanı’na çıkan yol, 4 TOMA ve 2 akrep ve 100′lerce çevik ve sivil polisler tarafından kesildi. Polis ablukası altındaki kitle polis helikopterleri ile gözetlendi.

Kitle Konak Meydanı’nın girişine geldiğinde karşısında polis barikatını buldu. Polis barikatına dayanan halka ‘dağılın’ çağrısı yapıldı ve ardından on binlerce insanın üzerine TOMA’lar sürüldü. İki yönden tazyikli su, gaz bombası saldırısına çevik kuvvet ve sivil polis saldırısı eklendi.

TOMA ve akrepler tarafından sıkıştırılan kitle direnişini sürdürmeye devam etti. Direnerek ara sokaklara çekilen kitle yeniden Konak Meydanı’na çıkan dört yolda toplandı ve oturma eylemine başladı. TOMA ve akrepler toplanan kitleye yeniden saldırdı.

Saldırıda çok sayıda eylemci yaralanırken, bölgeye ambulanslar gelmeye başladı.

Ara sokaklara dağılan kitleye çevik ve sivil saldırısı gerçekleşti. Çevik kuvvet polisleri, direnişçileri içeri almak isteyen dükkan sahiplerini tehdit etti. Polisler görüntülerini çeken basını da tehdit etti.

Otobüs duraklarına, kafelere, dükkanlara, evlerin içlerine kadar atılan gaz bombası. Polis İmzir Metrosu’na da gaz bombaları attı.  Çok sayıda yolcu gaz bombasından etkilenerek fenalaştı.

Konak Eski Sümerbank önünde tekrar bir araya gelen kitleye polis tekrar saldırdı. Tazyikli su ve biber gazı saldırısına direnen kitleye çevik saldırısı gerçekleşti.

Saldırı sonrası kitle Konak Meydanı girişinde oturma eylemine başladı.

Çankaya’nın ara sokaklarında ve Kemeraltı’nda eylemciler polisle çatışmaya devam ediyor.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen kitle polis saldırısına karşı direnişe geçmiş durumda.

Saldırı sonrası polis eylemcileri gözaltına almaya başladı. Halkevleri üyesi Gizem Coşkun ve Öğrenci Kolektifleri’nden Cihan Gürgöze ile Erdem Engin’in gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer gözaltına alınanların bilgisine ulaşılmaya çalışılıyor.

Halkın İzmir’in ara sokaklarında polis saldırısına direnişi devam ederken, direnişe destek için diğer ilçelerde de yürüyüş çağrıları yapılıyor.

Sendika.Org/İzmir

izmir5izmir4izmir3izmir2izmir1