İZMİR CEMAAT OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

İZMİR CEMAAT OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

Operasyon kapsamında, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar gözaltına alındı.

İZMİR'de SGK İl Müdürü E.B. ile emekli olup ayrılan eski müdürü M.K.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınmasının ardından, sabah saatlerinde operasyonun 2'nci dalgası düzenlendi.

ESKİ MÜSTEŞAR VE REKTÖR GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar gözaltına alındı. Toplam 11 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen salı sabah saatlerinde SGK'ya yönelik operasyonda, İl Müdürü E.B., İl eski müdürü M.K.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi'ne 2013 yılında evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle 49 yıllığına kiraladıkları ileri sürüldü.

SİT KAPSAMINDA TARİHİ KÖŞKÜN

SİT kapsamındaki tarihi köşkün yanına Şifa Üniversitesi tarafından yapılan hastane hizmete girmiş, ancak burası YÖK'ün geçen ay verdiği izni iptal etmesinin ardından, Şifa ve Başkent üniversitelerinin diğer hastane ve sağlık merkezleriyle birlikte kapatılmıştı. SGK müdür ve yöneticilerine, 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, iddia edilen Cemaate yardım ve yataklıkta bulunmak' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi. 

OPERASYONDA 2'NCİ DALGA

Geçen salı gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla bugün sabah saatlerinde operasyonun 2'nci dalgası düzenlendi. Operasyon kapsamında, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş İzmir'de, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ise Bursa'da gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın yurtdışında olduğu, ayrıca operasyon kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilere, 'Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak, bilerek ve isteyerek Fethullah Gülen Cemaatine yardım etmek' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi

Kaynak:Haber Kaynağı