İyice Kontrolü kaybetti, ağzına geleni söyledi...

İyice Kontrolü kaybetti, ağzına geleni söyledi...

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyası elinden alınan savcıyı "Seviyesiz, karakter yoksunu" diyerek eleştirdi.

ÇOK SERT SÖZLER SÖYLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Sakarya Üniversitesi'ndeki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, ikinci yolsuzluk operasyonunu başlatan, ancak emniyetin yargının talimatlarını yerine getirmeyerek delil karartma ve bazı şüphelilerin kaçmasına zemin hazırladığını açıklayan özel yetkili savcı Muammer Akkaş'ın açıklamalarına gönderme yaparak, "Bir savcı adliyenin önünde bildiri dağıtır mı? Yüz karasıdır bu savcı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na suç duyurusunda bulunuyorum." dedi.

Erdoğan, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde hükümetin yaptığı değişikliği "anayasa ihlali" olarak nitelendiren Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu için de, "HSYK da suç işledi. Bunları kim yargılayacak? Yetkim olsa ben yargılarım. Bunları millet yargılayacak" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

"KARAKTER YOKSUNU"

O davanın sürdüğü esnada bir açıklama yapıyorlar. Anayasanın 138. maddesinbe aykırı hareket ediyorlar. Şimdi bu HSYK'yı kim yargılayacak. Öyle bir yetkim olsa anında yargılarım. Kim yargılayacak biliyor musunuz? Millet yargılayacak. Son günlerde iki şey söyledim, ya millet ya zillet dedim. Burada milletin mahşeri vicdanı çok önemli. Masum insanları zan altına sokmaya kimsenin hakkı var mı? Şahsımla dahil olmak üzere... Diyelim vakıf hizmeti yapacaklar. Bunlarla ilgili tahsislere yönelik suç olarak ilan edecek kadar seviyesiz karakter yoksunu insanlar var. Biz hukuktan yanayız. Kanundan yana değiliz. Kanun hukuka ters düşüyorsa orada sıkıntı vardır. Demek ki burada eksikler vardır.

"HSYK, SEN BU ZATLA İLGİLİ NE YAPACAKSIN"

Olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse... Örneğin Enerji Bakanlığımızda falanca şeyler termik santraller için verildi diyorsun. Daha ihalesi yapılmadı. Neye göre bunu yazıyorsun. Bir savcı, adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı? Böyle bir şey olabilri mi? Böyle bir savcı bizim için adaletin yüzkarasıdır. Sen nasıl böyle bir şey yapabilirsin. Sen nasıl adalet sarayının önünde bildiri dağıtırsın. Demek sende bazı esintiler var. Milletim tabii ki kararını verecektir. Buradan suç duyurusu yapıyorum, HSYK sen bu zatla ilgili ne yapacaksın.

"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ YARGININ DEĞİLDİR"

Biz hem yasama hem yürütmeyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Yargı böyle diyorsa bunu da bilelim. Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Dünyada itibarı olan her zaman hakkı savunan bir ülke olmak için yeni Türkiye diyoruz." 

2009'DA ÇOK FARKLI KONUŞMUŞTU

Başbakan Recep Tayyip erdoğan'ın bu günkü söylemi 2009 yılındaki söylemi ile tam tezat oluşturdu.. İşte o konuşma;

dha/dea