İstifaların ardından Kenan Işık iddiası

İstifaların ardından Kenan Işık iddiası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda tüm bürokratların istifa etmesinin ardından kulislerde birçok isim konuşuluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in göreve gelir gelmez bakanlıktaki tüm bürokratların istifasını istemesi üzerine kurumda taşların yerinden oynayacağı belirtiliyor. Bakanlık kulislerinde, Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik’in müsteşarlığa, sanatçı Kenan Işık, eski genel müdür Mine Acar ya da eski başrejisör Mustafa Kurt’un da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne getirileceği konuşuluyor. Mevcut genel müdür Lemi Bilgin’in yasal haklarını sonuna dek kullanacağı da kulislere yansıyan bilgiler arasında.
Müsteşarlık için adı geçen Çelik, son genel seçimde AKP’den milletvekilliği adaylığını koymuş ancak seçilememişti. Abdurrahman Çelik, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından 2005’te görevden alınmış, “haksızlığa uğradığı” gerekçesiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde açtığı davada alınan kararı Danıştay da benimseyince, 2007 yılında görevine dönmüştü. Başbakan Erdoğan’ın “tiyatroların özelleştirilmesini” gündeme getirdiği dönemde, Çelik’in sanat kurumlarının özelleştirilmesine yönelik hazırladığı “Kültür Endüstrisi” başlıklı kitabı elinden düşürmediği bilgisi de kulislere yansımıştı.
Öte yandan 1.5 yıl önce Günay’ın basın danışmanı olarak görev yapan Süha Bacanakgil’in de Ömer Çelik ile yola devam edeceği öğrenildi. Bunun yanı sıra kulislere Günay’ın Güzel Sanatlar Genel Müdürü olarak atadığı ve “yaş haddi” nedeniyle bu göreve getirilmesi eleştirilen Prof. Erol Erdinç’in yerine de aynı birimde genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Hülya Muratlı’nın getirileceği belirtiliyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yapan Prof. Rengim Gökmen’in yerine de genel müdür yardımcısı Şadi Erdoğan’ın atanacağı konuşuluyor. Şadi Erdoğan da son genel seçimlerde AKP’den milletvekilliği adaylığını koymuş fakat listeye giremeyince görevine dönmüştü.