İşte Yandaş Medyanın Kadına Şiddete Bakışı!

İşte Yandaş Medyanın Kadına Şiddete Bakışı!

Yandaş medyanın kadına şiddet haberi için seçtiği başlık pes dedirtti.

Yandaş Medyanın Kadına Şiddete Bakışı

Kadına yönelik şiddete dair haberler son yıllarda medyada eskisinden çok daha fazla yer buluyor. Bu haberlerin şiddetle ilgili toplum bilincinin yükselmesi açısından önemi büyük. Fakat özellikle yandaş medyanın kadına şiddet haberlerini kullanış biçimi ne yazık ki bu bilinci oluşturmaktan çok kadına şiddeti meşru gösteren, normalleştiren bir anlayışı temsil ediyor. Bu durum ise; basılı olarak ve internet üzerinden yayın yapan gazetelerde, televizyonlarda sık sık karşılaştığımız kadına şiddet haberlerinin tiraj artırıcı ve ilgi çekici haberler olarak görülmesi; faillerin karşı karşıya kaldığı cezai durumlara da yer verme gereği duyulmamasından kaynaklanıyor. Bu anlayışı besleyen en büyük etkense, haberlerde kullanılan dil.

Şiddeti Meşrulaştıran Dil

Takvim Gazetesi de ne yazık ki bu dili ve anlayışı temsil eden bir haberiyle gündemdeydi bugün. Bir kadının erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayarak kanlar içinde yere yığıldığını belirten haberin tepki görmesinin nedeni ise haberde kanlar içindeki genç kadının fotoğrafına yer verilmesi ve başlık seçimiydi. Takvim Gazetesi, erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayan genç kadının haberini “Nakavt” başlığıyla yayınladı.
























Kadına şiddet haberini "Nakavt" başlığıyla veren Takvim Gazetesi büyük tepki gördü. (Görsel tarafımızca flulaştırılmıştır.)