İŞTE TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI

İŞTE TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI

TÜSİAD yeni başkanını seçti.

TÜSİAD’ın İstanbul Tepebaşı’nda bulunan merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısında yeni başkanın adı belirlendi. TÜSİAD’ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre TÜSİAD’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 4 Haziran 2014 tarihinde istifa etmiştir. Sayın Yılmaz 2010-2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz’a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. TÜSİAD Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2014 tarihinde, saat 16:00′da gerçekleştirdiği Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne uygun olarak kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’i seçmiştir.”

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Geçen hafta Yılmaz’ın istifasının ardından Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer’in adı gündeme gelmişti. Dinçer, başkan olacağına dair haberleri yalanlamıştı.

Haluk Dinçer kimdir?

1962’de İstanbul’da doğan Haluk Dinçer, University of Michigan’dan makine mühendisliği lisans ve MBA derecelerini aldı. 1995’de Temsa bünyesinde Sabancı Topluluğu’na katılmış olan Dinçer, 2004 yılında Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Haluk Dinçer, Mart 2011 tarihinden itibaren Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Dinçer, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı