İŞTE SULTANAHMET BOMBACISI

İŞTE SULTANAHMET BOMBACISI

Saldırı anı güvenlik kamerasında

Özgür EREN / İstanbul


Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısı güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, siyah çarşaflı bir kadın polis merkezinin önünde birkaç defa dolaşıyor. Bombalı eylem öncesi çevresini defalarca kolaçan ettiği gözlenen çarşaflı kadın, daha sonra nöbetçi kulübesine yaklaşıyor. Canlı bombacının eylemi sırasında, bir polisin dışarıya çıkıp havaya ateş ettiği görülüyor. Çevredeki vatandaşlar da kaçışmaya başlıyor. 

GÖRGÜ TANIĞI "CANLI BOMBAYI" ANLATTI

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının bir görgü tanığı, olay sırasında ofiste çalıştıklarını, patlamayı önce tüpgaz patlaması sandıklarını söyledi.
DHA'ya konuşan Salim Korkmaz, "Olay 17.15 sıralarında bir patlama şeklinde oldu. O sırada biz ofiste çalışıyorduk. Önce tüp patlaması sandık. Ancak bir polisin dışarı çıkıp ateş etmesiyle olayın daha ciddi olduğunu anladık. Saldırganın bayan olduğunu ben sonradan güvenlik kamerasında gördüm. Çarşafla kendini kamufle etmiş. Önce yolda birkaç kez yürüyor. Panik havası var açıkçası. Hızlı hızlı adımlarla yaklaşıyor, uzaklaşıyor. Sonra patlama sesi geliyor kameranın görüş açısından çıktıktan sonra" dedi.

SOSYAL MEDYADA ÜSTLENDİLER

Canlı bombanın hem eski hemde parçalanmış fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşan ve kendilerine DHKP-C diye ad veren hesap sahiplerinin çeşitli fotoğraflar paylaştıkları görüldü

GÜVENLİK KAMERASINDA Kİ ÇARŞAFLI GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı