İŞTE ORANTISIZ POLİS ŞİDDETİ

İŞTE ORANTISIZ POLİS ŞİDDETİ

İzmir'de kask numarası 3130 olan polisten vatandaşa orantısız şiddetin videosu...

Berkin Elvan’ın cenazesinin defnedilmesinin ardından akşam saatlerinde bir çok ilde polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı ve tazyikli su kullandığı olaylarda özellikle İzmir’de çekilen bir görüntü dehşete düşürecek cinsten. Protestolar sırasında polis şiddetine tepki gösteren, Mustafa Candemir isimli belediye işçisine polis ilk önce küfür etti daha sonra da kaskını fırlattı. Burnu kırılan ve çeşitli yerlerinde kanama olan Candemir, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında, hastaneye kaldırıldı. O sırada olay yerinde olan vatandaşlar da polise tepki gösterdi.

Polisin yüzüne sert cisimlerle vurduğu Mustafa Candemir isimli vatandaş yaralandı, yüzü kanlar içinde kaldı.Dükkan içine sığınmış olan insanlar bu polise yine sözlü olarak tepki gösteriyorlar. Bu esnada diğer çevik kuvvet polislerinin de olay yerine yöneldikleri görülüyor. 3310 kask nolu polis dükkana sığınan kişiler arasında kendilerine sözlü tepki gösteren Mustafa Candemir isimli yurttaşı buluyor ve darp etmeye başlıyor. Candemir'in yanındaki diğer yurttaşlar ve bir iki polisin yatıştırma çabalarına rağmen 3310 kask nolu polis, diğer arkadaşlarının da yardımıyla Candemir'e üst üste vuruyor.Mustafa Candemir'in yüzü bir anda kan içinde kalıyor. Bazı polisler bu durumdan tedirgin olmuş olmalı ki darp eden arkadaşlarını da alıp olay yerinden hemen uzaklaşıyorlar. Yaralı Mustafa Candemir'i, dehşete kapılmış arkadaşları ve çevredeki insanlar yerden kaldırmaya çalışıyor. Yüzü kan içinde kalan Candemir hastaneye kaldırılıyor.   Bu darp olayını gerçekleştiren polis, saldırı sırasında kullandığı kaskı da olay yerinde bırakıyor.İşte 3130 numaralı polisin çok tartışılan görüntüleri:

İŞTE OLAYIN VİDEOSU 

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/yqQHLTykkeU?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kaynak:Haber Kaynağı