İŞTE İLK KESİNLEŞEN MİLLETVEKİLLERİ

İŞTE İLK KESİNLEŞEN MİLLETVEKİLLERİ

Sayım sonuçları tamamlanan illerde kazanılan mileltvekilleri

BOLU'da geçtiğimiz milletvekili seçiminde olduğu gibi 3 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti, 1'ini ise CHP kazandı.

AYNI SONUÇ ALINDI

Bolu'da seçim sonuçlarına göre Ak Parti Milletvekili adayları Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile CHP milletvekili adayı Tanju Özcan milletvekili seçildi. Ak Parti ve CHP'nin adayları sonuçlara göre ikinci defa milletvekili oldular. 44 yaşındaki Ali Ercoşkun, Ak Parti'den ikinci defa milletvekili seçildi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu olan işadamı Ali Ercoşkun, evli, 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir. 41 yaşındaki avukat Fehmi Küpçü ikinci defa milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Fehmi Küpçü evli ve 2 çocuk babası.

CHP'nin milletvekili adayı olan 42 yaşındaki Tanju Özcan, ikinci defa milletvekili seçildi. Avukat olan Tanju Özcan, evli, 1 çocuk babası olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

DÜZCE'DE 3 MİLLETVEKİLİ DE AKP'DEN

DÜZCE'de, Ak Parti 3 milletvekilliğini de kazandı. Faruk Özlü ve Ayşe Keşir ilk defa, Fevai Arslan ise ikinci defa milletvekili oldu.

CAMİDE PROPOGANDA YAPTILAR DİYE HABER OLDULAR

Düzce'de 25'inci dönem milletvekilliği seçimleri sonuçlarına göre Ak Parti 3 milletvekilliğini de kazandı. Ak Parti'de Faruk Özlü ve Ayşe Keşir ilk defa, Fevai Arslan ise ikinci defa milletvekili seçildi. Milletvekili seçilen 53 yaşındaki Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başlarken, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası Faruk Özlü, İngilizce biliyor. İkinci kez milletvekili seçilen işadamı 49 yaşındaki Fevai Arslan, lise mezunu olup, evli ve 3 çocuk babası. 48 yaşındaki Ayşe Keşir, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olup, dergilerde ve televizyonlarda görev yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak görev yapan Ayşe Keşir evli ve 3 çocuk annesi olup, İngilizce ve Arapça biliyor.

ISPARTA'da 4 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti kazanırken MHP ve CHP 1'er milletvekili çıkardı.

Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç ve Özel, mecliste 3'üncü dönem görev yapacak.

Ak Partili Süreyya Sadi Bilgiç, iktisatçı ve 54 yaşında. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici olarak çalıştı. 23 ve 24'ncü dönemde Isparta Milletvekili seçildi.

İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Ak Partili Avukat Recep Özel, 46 yaşında. Atabey İlçesi doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Hukuki Araştırmalar Derneği Isparta Temsilcisi, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 22 ve 24'ncü dönem Isparta Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

MHP'den seçilen Vali Nuri Okutan, 55 yaşında ve Eğirdir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve sırasıyla Siirt, Sakarya ve Şanlıurfa valilikleri yaptı. 17 Ağustos 2011'de merkez valiliğine atandı. Sakarya'da eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

CHP'den seçilen 61 yaşındaki İrfan Bakır, Yalvaç İlçesi doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra DSİ'de göreve başladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı iken istifa ederek aday oldu. Ön seçimde birinci çıktı. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

 

   
YOZGAT

YOZGAT'TA AK PARTİ 3, MHP 1 VEKİL ÇIKARDI

GENEL seçimde Yozgat'tan Meclis'e gidecek 4 milletvekilinden 3'ü Ak Parti'den, 1'i MHP'den oldu.

Meclis'e Ak Parti'den birinci sıra adayı Abdülkadir Akgül (56), ikinci sıra adayı Ertuğrul Soysal (52), üçüncü sıra adayı Yusuf Başer (50) ile MHP birinci sıra adayı Sadir Durmaz (52) girdi.

Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Yüksek Okulu'nda tamamlayan Abdülkadir Akgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Müdürü olarak iş hayatına başladı. Akgül, 2007 genel seçimlerinde Ak Parti'den Yozgat Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Akgül, evli ve 3 çocuk babasıı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Ertuğrul Sosysal, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Soysal, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Hastane Başhekimliği ve Sağlık Grup Başkanlığı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa'da özel bir hastanede göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 24'üncü Dönem Milletvekili olan Soysal, orta düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Yusuf Başer, serbest avukat olarak 21 yıl Yozgat'ta çalıştıktan sonra Yozgat Barosu Başkanı olarak üç dönem görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Üyeliği de yapan Başer, 2009-2011 yılları arasında Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı ve Yozgat Baro Başkanlığı görevini birlikte yürüttü. Başer, 24'üncü Dönem Ak Parti Yozgat Milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Başer, evli ve iki çocuk babası.

MHP'den Meclis'e giren birinci sıra adayı Sadir Durmaz ise Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. 24'üncü dönem Yozgat Milletvekili olan Durmaz, aynı zamanda partisinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilen Durmaz, evli ve 2 çocuk babası.

 


   

Kaynak:Haber Kaynağı