İSTANBULLU AKBİL ZAMMINI BÖYLE PROTESTO ETTİ

İSTANBULLU AKBİL ZAMMINI BÖYLE PROTESTO ETTİ

İstanbul’da ulaşım zamlarına protesto.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ulaşım zamları Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi. Mecidiyeköy metrobüs durağında buluşan eylemciler, turnikelerin önünde bir basın açıklaması yaptı. Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi Hasan Pulat’ın yaptığı açıklamada, tam biletin 1.95 liradan 2.15 liraya, öğrenci biletinin 1 liradan 1.10 liraya çıkarıldığı söylendi. Pulat, zam duyurusunu yapan İBB’nin 2012′den beri zam yapılmadığını vurguladığını ancak zam yapılmamasının nedeninin halkı düşünmek değil, Haziran İsyanı’ndan ve halkın tepkisinden korkmak olduğunu belirtti.

 

Ulaşımdaki özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarını eleştiren Pulat, Marmaray, Haliç, üçüncü köprü gibi projelerin Erdoğan’ın kahramanlık  projeleri gibi sunulmasının yanında kent talanı anlamına geldiğini de belirtti.

bqgbofniiaabasp.jpg

Pulat “Topbaş’ın görevi, belediyeyi ticarethaneye çevirmek değil, halka güvenli ve parasız ulaşım hizmeti vermek” dedi. Zammın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Pulat, işe ve okula gidip gelme saatleri olan 06.00-09.00 ve 17.00-21.00 saatlerinde ulaşımın parasız olmasını istedi.

Açıklamadan sonra eylemcilere metrobüse binmek üzere durağa gelen halkın da katılımı ile turnikeden atlama eylemi yapıldı. “Akbilim boş Topbaş”, “Bilal bize akbil bassana”, “Ulaşım haktır, satılamaz” sloganlarının atıldığı eyleme, durakta inen yolcuların alkışları ile de destek verildi.

sendika.org sitesinden alınan habere göre; eylemin sona ermesinden sonra polis, durakta bekleyen eylemcilere saldırdı. Araya halkın girmesi ile şiddet engellendi.