İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Tatil vermeyen vali dalgasını geçti.

VALİ TATİL VERMEDİ DALGASINI GEÇTİ

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı etkisini artırarak deva etti. Kent beyaza bürünürken, İstanbul Valiliği tarafından henüz okulların tatil edilmesi ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı. 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise twitter hesabından gece saatlerinde iki mesaj yayınladı. Vali Mutlu'nun saat 00.00 sıralarında attığı tweetler, "Bu gece beğendiğim twitler: 1) Geçen yıl ki vali olsa okulu tatil ederdi. 2) Hakem yanlış karar verdi okulları tatil edeceğine maçı tatil etti", "Ne şanslı takımsın sen Juventus, kar sayesinde İstanbul tatilini 1 gün daha uzattın. Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye?" şeklinde oldu. 


KARDA TRAFİK İŞKENCESİ BEZDİRDİ


 AKŞAM saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerindeki bazı semtlerde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de devam etti. Kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışının ilerleyen saatlerde tüm şehirde etkili oldu. Kar yağışı Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Bakırköy, Beşiktaş, Kağıthane, Çamlıca, Sancaktepe ve Sultanbeyli başta olmak üzere, bir çok ilçede etkisini arttırdı. Zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle yayalar yolda yürümekte zorluk çekerken, trafikteki araçlar zor anlar yaşadı. Üsküdar Harem Sahil Yolu'nda kar nedeniyle araçlar zor anlar yaşadı. Sürücüler araçlarının kontrolünü sağlamakta güçlük çekti.

TUZMALA ÇALIŞMALARI BAŞLADI AMA GEÇ KALDI


Yetkililer, trafikte bulunan şoförleri dikkatli olmalaru ve kar lastikleri ve zincirlerini takmaları konusunda uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tuzlama çalışması yaptıkları görüldü. Belediye ekipleri karla mücadele için sabaha dönüşümlü nöbet tutacak.

KAYGAN YOLDA KAZA


Okmeydanı'nda da kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Taksim Dolapdere Caddesi üzerinde kar nedeniyle kayan otomobil takla attı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.