İSTANBUL'DA GERGİNLİK

İSTANBUL'DA GERGİNLİK

Ankara Katliamını protesto için sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a gitmek isteyenler Kadıköy'de polis tarafından durdurulup gözaltına alınıyor

SENDİKALARIN çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne geçmek isteyen gruplara polis izin vermiyor.

VAPUR İSKELESİNE GELENLER GÖZALTINA ALINIYOR

Kadıköy'deki Eminönü vapur iskelesine gelen bir gruba polis müdahale etti. Polisin uyarısına rağmen iskeleye girmek isteyen gençlerle polis arasında arbede yaşandı. Yere yatırılan gençlerden 4'ü yaka paça gözaltına alındı. Bu sırada bir kadın, polisin müdahalesine tepki gösterdi.

CERRAHPAŞA'DA POLİS ENGELİ

DİSK, TMMOB, TTB ve KESK'in Ankara'daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için Beyazıt Meydanı'na yapacağı yürüyüş için kalabalık bir grup İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde buluştu.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASININA ARDINDAN

İstanbul Valiliği'nin yürüyüşe izin vermeyeceğini açıklamasının ardından çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar, hastane önünde önlem aldı. Saat 11:00 olarak duyurulan yürüyüş öncesi hastane bahçesinde toplanan kalabalık Ankara'da yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Kalabalığın saat 11:00'de Beyazıt'a doğru yürüyüşe geçeceği duyuruldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı