İstanbul'da Direniş operasyonu

İstanbul'da Direniş operasyonu

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyonlar devam ediyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yaptığı operasyonda 30 kişiyi gözaltına aldı.
 
 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Gezi Parkı" olaylarıyla ilgili bu sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. Çok sayıda adreste arama yapan polis, aralarında öğrenci grupları üyelelerinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı. Arama yapılan adresler arasında öğrenci yurtlarının da bulunduğu öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyonlar devam ediyor.

YİNE ŞAFAK BASKINI
 
İstanbul’da polis bu sabah 05.30 sularında  birçok eve eş zamanlı baskın yaptı. İlk belirlemelere göre Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Sancaktepe’de ise  Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi dergi okurları ile AKA-DER, HKP, DHF, Halk Cephesi ve ESP üyesi 26 kişi gözaltına alındı. TGB yönetici ve üyelerinin de evlerinde arama yapıldığı öğrenildi. Avukatlar aralarında Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi, Aka-Der, HKP ve TGB üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 60 kişi hakkında 72 saat süreli ev araması ve yakalama kararı çıktığını bildirdi. 

İŞTE YAKALAMA KARARI ÇIKANLARIN LİSTESİ
 
Hakkında ev araması ve yakalama kararı çıkanların listesi: Cengizhan Cora, Uğur Gümüşkaya, Ramazan Akgün, Burak Sayım, Engin Uğur, Gökay Işık, Cihan Uyanık, Çağla Ural, Ozan Erdoğan, Erdem Arslan, Deniz Can Sarıkaya, Andaç Yıldırım, Ersin Kiriş, İsmail Cem Bakır, Tahir Özgür Kütahya, Uğur Cucu, Ali Coşkun, Yiğit Ergün, Bircan Birol, Cem Erarslan, Naim Göktaş, Damla Arslan, Sezai Keskin, Şehmuz Altay, Barış Alpuğan, Zafer Alpuğan, İbrahim Okan Özkan, Savaş Çiçek, Nevzat Behzar, Münir Aktan, Deniz Bin, Devrim Yılmaz, Düzgün Polat, Erkan Kurç, Mustafa Ali Bülbül, Selçuk Kalaycıoğlu, Deniz Umur Şahin, Hüseyin Demirezen, İlhan Çoban, Meriç Yapışkan, Okay Koçak, Umut Öner, Ceren Çoban, Hasret Deniz Özçelik, Okan Çevik, Cihan Parıltı, Ahmet Paket, Hasan Mert Kaynar, Ömer Yıldız, Güneş Atalay, Bulut Baran Korku, Uğur Karakuş, Şahin Berber, Kadir Ev, Cahit Atalay.

DAKİKA DAKİKA BASKIN BİLGİLERİ (sendikaorg)
 
10.22  İTÜ öğrencisi İsmail Cem Bakır da gözaltına alındı.
 
09.44 Baskın yapılan evler arasında Halkevleri GYK üyesi İlknur Birol’un evide var. Polisin İlknur Birol’un evini kızı Bircan Birol hakkında alınan arama kararı için bastığı fakat o esnada evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.
 
09.32 Gözaltına alınanların isimileri; Özgür Kütahya, Yiğit Ergün, Erdem Aslan, Gökay Işık, Cem Eraslan, Hasan Mert Kaynar, Ali Coşkun, Uğur Gümüşkaya, Ozan Erdoğan, Uğur Cucu, Deniz Can Sarıkaya, Deniz Hasret Özçelik
 
08.51 Yapılan baskınlarda gözaltı sayısı 12′ye yükseldi. Polis evleri aramaya devam ediyor.
 
08.47  Aldığımız bilgiye göre bir üniversiteli öğrenci yurdundan gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramada Gençlik Filmleri Festivali’ne ait cdler, birçok dergi, kitap, bilgisayar ve flash belleklere el konuldu.