İstanbul'a Mart Kapıdan Baktırdı !

İstanbul'a Mart Kapıdan Baktırdı !

İSTANBUL'da gece yarısından itibaren kar etkili olmaya başladı.

İSTANBUL'DA YOLLARA DİKKAT


Lapa lapa kar yağdı, kar küreme araçları çalıştı
 
 
Gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı, İstanbul'un bazı bölgelerinde yerini kar yağışına bıraktı. Havanın soğumasıyla bilikte İstanbul'un bir çok nokltasında saat 04.00 sıralarında kar yağışı görüldü. 
 
Taksim Meydanı'nda ve Cevizlibağ'da lapa lapa yağan karla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, İstanbul'da etkili olan sağnak yağışın ardından başlayan kar yağışı ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı. Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Anadolu yakasında Çamlıca tepesi ve Altunizade de bazı yollar karla kaplandı. Kar yağışı etkisini kaybetse de, bazı İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla devam ediyor.
 
KAR KÜREME VE TUZLAMA ARAÇLARI ANAYOLLARA ÇIKARILDI
 
Başakşehir, Küçükçekmece ve Kayaşehir'de kar yağışının lapa lapa olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tedbir amaçlı olarak kış çalışma araçlarını ana yollara çıkardı. 
 
METEOROLOJİ SAĞANAK YAĞIŞ DEMİŞTİ
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde lokal kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini ve bu yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.
 

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI GECE BAŞLADI
 
 EDİRNE'de, gece saatlerinde başlayan kar yağışı şaşkınlık yarattı. Kar yağışı sonrası bazı otomobillerin üzeri beyaza büründü.
 
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne'de etkili olmaya başladı. Son 1 haftadır baharı yaşayan ve hava sıcaklığının 19 dereceye kadar yükseldiği Edirne'de, akşam saatlerinde kış yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığı gece eksi bir dereceye kadar düşerken, yağmurun ardından kar yağışı başladı. Zaman zaman lapa lapa yağan kar nedeniyle bazı otomobillerin üzeri beyaza büründü. Sıcak havanın ardından yağan kar sonrası bazı vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Kar yağışı, Kırklareli'nin yüksek kesimleri ile Kofçaz İlçesi ile Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda aralıklarla etkili oldu. 
 
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne'de karla karışık yağmur yağışının etkili olacağını bildirdi. 
 
 
İSTANBUL'DA MART AYINDA KAR SÜRPRİZİ 
 
İSTANBUL'da gece yarısından itibaren kar etkili olmaya başladı.
 
 Havanın soğumasıyla bilikte İstanbul'un bir çok nokltasında saat 04.00 sıralarında kar yağışı görüldü. Taksim Meydanı'nda ve Cevizlibağ'da kar yağışı ile karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, İstanbul'da etkili olan sağnak yağışın ardından başlayan kar ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı. Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Anadolu yakasında Çamlıca tepesi ve Altunizade de bazı yollar karla kaplandı.