İSTANBUL DEPREMİ İÇİN BİR UYARI DAHA

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN BİR UYARI DAHA

İşte o açıklama

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da deprem olasılığının yıllık %3 olduğunu söyledi. Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Merkezi Açılış töreninde habercilerin sorularını yanıtlayan Erdik, " İstanbul'da depremin ihtimali yüksek. Yıllık ihtimali %2, %3 mertebesindedir" dedi.

30 BİN BİNA YIKILACAK

Bu ihtimalin olduğu deprem tehdidi altındaki diğer iki kentin Tokyo ve San Fransisco olduğunu söyleyen Erdil, "İstanbul'daki yapılar, her ne kadar düzelse de deprem kayıplarını arttırıcı husustadır. Deprem için herhangi bir zaman vermemiz söz konusu değil " diye konuştu. Böyle bir deprem olduğunda İstanbul'da 30 bin binanın ağır hasar görüp yıkılacağını öngördüklerini söyleyen Erdik, can kaybının da buna benzer ölçülerde olacağını sözlerine ekledi.

METAN GAZI DEPREM HABERCİSİ Mİ ?

Marmara Denizi’nden metan gazı çıkışının bir deprem habercisi olup olmadığı şeklindeki sorulara da yanıt veren Erdik, bu durumun yıllardır yaşandığını, herhangi bir deprem habercisi almadığını söyledi. Erdik,"99 depreminden sonra da yoğun olarak görüldü. Devamlı gözlemliyoruz. Yeni bir şey değil. Bunlar çıkıyor diye deprem olacak diye bir şey yok. Çıksa da çıkmasa da deprem olacağını biliyoruz. İhtimali artıran veya azaltan bir şey değildir "şeklinde konuştu.

DEPREMLER ARTTI MI?

İstanbul ve çevresinde deprem hareketliliğinin arttığı yönündeki haberleri de değerlendiren Erdik, "Bugün İstanbul'daki cihaz donanımı her yerin üzerindedir. Kapasite artınca da en ufak bir depremi de görüyoruz" dedi. Depremlere karşı halkın ve medyanın duyarlılığının artmasının da bu algıda etkili olduğunu söyleyen Erdik, İstanbul ve çevresindeki deprem hareketliliğinin normal seyrinde olduğunu belirtti.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı