İSTANBUL 1 MAYIS BİLANÇOSU 138 GÖZALTI 50 YARALI

İSTANBUL 1 MAYIS BİLANÇOSU 138 GÖZALTI 50 YARALI

Polis ekiplerine sapan ile taş atan eylemcilereTOMA ve gazlı müdahale yapıldı

İŞTE 1 MAYIS İSTANBUL BİLANÇOSU

Sabah İstanbul'daki olaylarda 138 kişinin gözaltına alındığı, polislerin de aralarında bulunduğu 50 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

3 EYLEMCİ YARALI

OKMEYDANI'nda toplanan eylemciler, kaldırım kenarlarındaki demir korkulukları sökerek yollara barikatlar kurdu. Polis ekiplerine sapan ile taş atan eylemciler, TOMA ve gazlı müdahale sonrası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline sığındı. Çevik Kuvvet ekipleri hastanenin acil girişinin bulunduğu yola gaz fişeği atarken, üç eylemci yaralandı.

Okmeydanı’nda ara sokaklarda dolaşan eylemciler hastanenin de bulunduğu Darülaceze Caddesi üzerinde toplandı. Yaklaşık 300 kişilik grup kaldırımların demir korkuluklarını sökerek yollara barikatlar kurdu. Kaldırım taşlarını kırarak polisin tuttuğu kavşağa doğru giden gruba TOMA ve gaz fişeğiyle müdahale eden polis ekipleri, eylemcileri uzun süre cadde üzerinde kovaladı. Bu sırada polisten kaçmak isteyen çok sayıda eylemci Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine sığındı. Çıkan arbedede cadde üzerindeki bazı işleri, duraklar ve özel bankalara ATM cihazları zarar gördü.

3 KİŞİYE HAVAİ FİŞEK İSABET ETTİ

Hastane bahçesi içerisinde polis ekiplerine sapanla taş atan eylemcilere kızan Çevik Kuvvet ekibi, acil servisin girişine kadar gelerek taş atılmaması konusunda uyardı. Eylemciler ise hastane bahçesine gelen polis ekiplerine tepki göstererek dışarı çıkmalarını istedi. Polisin mücadelesi sonucu attığı fişeklerin isabet ettiği 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Çevredekiler tarafından acil servise getirilen yaralılar tedavi altına alındı.

47191_9092_01052014142025_39.jpg

POLİS KAÇARAK KURTULDU

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil servisi gazdan etkilenenlerle doldu. Kalabalık bir grup gösterici hastanenin acil servisine girdi.
Polis peşlerinden geldi ancak hastaneye girmedi. Birliğin polis amiri tek başına kalarak acil servisi dolduran göstericilerin çıkmasını istedi, bu konuda da anlaşma sağlandı. Ancak acil servise giren grubun hastaneden çıkmasını bekleyen yaklaşık 20 kişilik polis grubu arkadan gelen bir başka gösterici grubun saldırısına uğradı. Hastanedekiler de çıkınca iki grup arasında sıkışan polisler zor anlar yaşadı. Göstericiler taş ve sapanla misket etti. Polis gaz bombasıyla, plastik mermiyle karşılık vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı ve kaçarak uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Bütün bunlar o sırada hastanede bulunan hastalar ve hasta yakınlarının gözleri önünde oldu. Acil serviste adım atacak yer kalmadı. Bu kişilerin bir çoğu da gazdan etkilendi, servis öksüren ve fenalık geçiren kişilerle doldu. Bu sırada çevrede meydana gelen olaylarda yaralananlar da hastaneye getirildi. 

Olaylar burada son bulmadı. Hastane önünde de eylemcilerle polis karşı karşıya geldi. Hastanenin önünden geçen yol adeta savaş alanına döndü.

YURDUM İNSANI GAZ MASKESİ

Okmeydanı’ndaki eylemler sırasında göstericilerin bir çoğu gaz maskesi taktı. Eylemcilerden maskesi olmayan bir kişi ise 5 kiloluk pet şişenin bir kısmını keserek kafasına geçirdi. Bu şekilde polisin attığı gaz fişeklerinden korunduğunu ifade eden eylemci, “Benim maskem yoktu, ben de kendime maske yaptım” dedi.

İŞTE GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı