İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE SKANDAL SUÇLAMA

İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE SKANDAL SUÇLAMA

İsrail basınından şaşırtan iddialar.

İsrail basınında çıkan son haberlere göre, Hamas’ın silahlı kanadının liderlerinden olan ve Türkiye’de yaşayan Salih El-Aruri’nin Batı Şeria ve Kudüs’te bir dizi öldürücü saldırı planları yaptığı ortaya çıktı.

Jerusalem Post’da çıkan haberde, İsrail İstihbarat örgütü Shin Bet ve İsrail Savunma Kuvvetlerine göre, Hamas’ın saldırıları planlamasının hedefi istikrarsızlık ortaya çıkararak, Mahmud Abbas’ın liderliğini yaptığı Filistin Otoritesini düşürmek idi.

El-Aruri’nin Türkiye’de yaşaması ile ilgili daha önce yazılar da yazmış olan, Hamas ve Ortadoğu uzmanı, aynı zamanda Demokrasileri Koruma Vakfında uzman olarak çalışan Jonathan Schanzer’in POSTA212′ye verdiği özel demece göre, El-Aruri, ”Hamas’ın silahlı kanadının Filistin dışında yaşayan lideri” ve onun Türkiye’de bulunuşu, ”Türkiye’nin Ortadoğu rolü, NATO üyesi ve ABD’nin stratejik ortağı olarak birçok soruları gündeme getiriyor.”

Schanzer, özellikle Hamas-Türkiye ilişkileri, İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler başta olmak üzere birçok incelemeyi kaleme almasıyla biliniyor. Schanzer, ”Türkiye, El-Aruri’nin neden Türkiye’de bulunduğunu açıklaması gerekiyor -ki, son zamanlarda ortaya çıkan bazı diğer bilgilere göre, Aruri Türkiye’de bulunan tek Hamas üyesi de değil” dedi.

JPost’a konuşan İsrail İstihbaratı Shin Bet’e göre, ”büyük sayıda sivil ölümlere neden olacak terörist saldırılar Türkiye’deki Hamas üyelerince planlandı.” Bu saldırılar sonucunda Mahmud Abbas’ın düşürülmesini sağlayacak istikrarsızlık hedeflenmişti.

Shin Bet, bu bilgileri, gözaltında bulunan 93 Hamas üyesinden aldığını ifade ederken, bu üyelerin şimdiye kadar 46′sı ifade vermiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı