İŞLERİNİ GERİ İSTEYEN İŞÇİLERE ACIMASIZ MÜDAHALE

İŞLERİNİ GERİ İSTEYEN İŞÇİLERE ACIMASIZ MÜDAHALE

İşçilere Polis Müdahalesi

VAN - 2011 depreminin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İşkur) tarafından işe alınan, fakat geçen ay itibariyle işlerine son verilen 7 bin 286 işçinin eylemleri sürüyor. Valiliğe yürümek isteyen bir gruba polis izin vermezken, 150 kişilik grup basınçlı su ve gaz bombası ile dağıtıldı.

DHA'nın haberine göre; Van'da meydana gelen depremlerin ardından İşkur, TYÇP kapsamında 7 bin 286 kişiyi, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli resmi kurumlarda görevlendirdi. 3 yıldır 9 ay çalışıp, 3 ay boş kalan işçiler, bu yıl 14 Haziran'da işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler de 15 gün önce oturma eylemi başlattı. Önümüzdeki dönemlerde tekrar çalıştırılmayacaklarını iddia eden 7 bin 286 işçi, vardiyalı olarak Van şehir merkezinde bulunan Fekiye Teyran Parkı'nda oturma eylemi yapmaya başladı. Seslerini duyumak isteyen İşçiler, bugün akşam saatlerinde ise Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

KESK'in de destek verdiği basın açıklamasından sonra yaklaşık 150 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Valilliğe yürümek istedi. Ancak geniş güvenlik önlemi alan polis, bu yürüyüşe izin vermedi. Grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinde hazır bekleyen TOMA'lardan sıkılan tazikli su ve gözyaşartıcı bomba kulanılarak dağıtıldı. Yürümek isteyen başka bir grup ise polise taş atarak karşılık verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Van kent merkezindeki olaylar iftar saatinin yaklaşması ve polisin müdahalesi sonucu sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı