İSLAMCI DERGİDE'Kİ PATLAMADA FLAŞ AÇIKLAMA

İSLAMCI DERGİDE'Kİ PATLAMADA FLAŞ AÇIKLAMA

Bir çok olayda soruşturma ve ip uçlarının toplanması günler aylar sürerken, İstanbul Emniyetin'in bu olayı saatler içerisinde net bir şekilde aydınlığa kavuşturması şaşkınlıkla karşılandı.

KAĞITHANE'de, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde bu akşam meydana gelen patlamada derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 kişi de yaralandı. Emniyet ekipleri, bomba şüphesi nedeniyle patlamanın meydana geldiği binadaki incelemelerine devam ediyor.

BOMBA İMAL EDİLİRKEN Mİ?

Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan ve "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık "Adımlar Dergisi"nin ofisinde saat 19.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

BİNANIN DUVARLARI ÇÖKTÜ

Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çökerken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olayın ardından itfaiye ekiplerinin dergi ofisinde yaptığı incelemede, derginin yazarlarından Ünsal Zor'un cesedine rastlandı.

2 KİŞİ YARALI OLARAK HASTANEDE

Zor'un cesedi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Patlamada hafif yaralanan 2 kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, 1 kişi de çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BOMBA ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Olaydan kısa bir süre sonra patlamanın meydana geldiği cadde polis ekipleri tarafından emniyet şeridiyle kapatıldı. Patlamanın olduğu noktaya gelen Çevik Kuvvet ekipleri cadde üzerinde önlem aldı. Bomba şüphesi üzerine, bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı. Ekipler, patlamanın meydana geldiği bina ve çevresinde inceleme başlattı.

EMNİYET'DEN ANINDA ÇÖZDÜ !

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde meydana gelen patlamayla ilgili gece saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı. Güneydoğu'da meydana gelen kuşkulu ölüm ve şehit olaylarının günler süren soruşturma aşamasına karşın istanbul Emniyeti'nin bu olayı saatler içerisinde çözüme kavuşturması şaşkınlık yarattı.

İŞTE AÇIKLAMANIN AYRINTILARI

"25.03.2015 günü saat 19.30 sıralarında İlimiz Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi No:48 Kat:3 adresinde faaliyet gösteren Adımlar Fikir Kültür Siyaset isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal Zor (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir. Bahse konu olayda; Ali Osman Zor (47), Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) isimli şahıslar yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi


İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Patlamanın ardından, Olay Yeri İnceleme ve Bomba imha uzmanı ekiplerin bina içerisinde ve çevresindeki incelemeleri yaklaşık 3 saattir devam ederken, Kağıthane Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri de çevrede temizlik çalışması yaptı.

 


İGDAŞ: PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ DAİREDE DOĞALGAZ TESİSATI YOK

Bu arada, İGDAŞ, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiği "Adımlar Dergisi'nin bulunduğu dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını "açıkladı.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı