IŞİD'E PKK'YI TEMİZLEME GÖREVİ Mİ VERİLDİ

IŞİD'E PKK'YI TEMİZLEME GÖREVİ Mİ VERİLDİ

PKK kendini apansızın hiç beklemediği bir İŞİD saldırısına karşı savaşın içinde buldu.

101 gündür IŞİD'in elinde olan ve ansızın gizemli bir şekilde bırakılan Musul Türk Konsolosluğu çlaışanları olan 59 kişinin büyük gösteriler ile Türkiye Başbakanı tarafından karşılanmasının ardından gelişmelerin nasıl okunacağı konusunda çok çeşitli görüşler ileri sürülmekte. Amerika liderliğinde IŞİD'e karşı bir koalisyon kurulduğu ve etkili bir müdahele yapılacağı iddiları IŞİD Vahşetinin son eylemlerini unutturmuşa benziyor.

IŞİD IRAN TÜRKİYE VE SURİYE'DE BULUNAN SİLAHLI KÜRTLERİ TEMİZLEME GÖREVİ Mİ ALDI

IŞİD her nedense saldırılarını artık Türkiye'nin yok saydığı Irak ve Suriye'de ki Türkemn alevilerine ve PKK'nın Irakta'ki sivil yerleşim alanlarına yoğunlaştırıyor. PKK kendini apansızın hiç beklemediği bir İŞİD saldırısına karşı savaşın içinde buldu. Bu savaşa başta ABD ve batılı ülkelerin askeri techizat yardımı kararı aldığı Barzani Kuvvetleri pek karışmıyor gibi görünüyor. IŞİD'in saldırılarını yoğunlaştırdığı ve Türkiye'nin hiç sesini çıkarmadığı Kobani saldırısında çok sayıda PKK'lının ve sivilin  öldürüldüğü gelen haberler arasında. Ortadoğu siyasi gözlemcileri bu gelişmlerin ABD,Türkiye,İran ve Suidi Arabistan ve Katar'ın anlaşması olmadan süremeyeceğini dile getiriyorlar. PKK ve Türkiye'de ki siyasi ayağı olan parti sözcüleri ise bu gelişmelerden büyük bir rahatsızlık içerisindeler. İşte sıcak gelişmelere ilişkin haber ajanslarından derlenen bilgiler

AJANSLARDAN DÜŞEN FOTOĞRAFLARDAN BİRİ

isid_pyd_catismalari_siddetlendi_h7916.jpg

400 PKK'LI SAVAŞA GİRDİ 300'ÜNÜN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ HABERLERİ GELİYOR

Kuzey Irak ve Türkiye topraklarında konuşlanmış, PKK’nın silahlı kanadı HPG’ye mensup yaklaşık 400 terörist dün  gece yarısından itibaren Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani’ye ulaştı.Cihan Haber ajansı tarafından servis edilen haberde şu bilgiler var.

Kobani halkı tarafından şehir merkezinde havaya ateş açılarak büyük bir sevinçle karşılanan yaklaşık 400 kadar PKK’lı terörist, yanlarında uçaksavar, doçka anti tank gibi ağır makineli silahlar getirdikleri öğrenildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünün sıfır noktasında bulunan Kobani’de konuşlanan HPG’lilerin, IŞİD’le savaşmak üzere doğu ve batı cephelerine gittikleri belirtildi.

IŞİD 300 PKK/PYD MENSUBUNU KURŞUNA DİZDİ’ İDDİASI

Öte yandan IŞİD’in, PKK/PYD ile çatıştığı köylerde esir aldığı yaklaşık 300 kadar PKK/PYD mensubunu, Akçakale’nin Suriye tarafında bulunan Tel Abyad’da kurşuna dizdiği öne sürüldü.
Kobani’yi doğu, batı ve güneyden olmak üzere üç koldan kuşatıp yoğun top, tank ve füze saldırısına maruz bırakan IŞİD’in, Kobani’nin doğu köylerinde çatışmada yakaladığı 300 kadar PKK/PYD’liyi üzerleri çıplak olarak yerlerde sürüklediği, Tel Abyad’a götürülen bu kişilerin kurşuna dizildiği iddia edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı