IŞİD VE KÜRTLER ARASINDA SÜREN  KOBANİ SAVAŞININ PERDE ARKASI

IŞİD VE KÜRTLER ARASINDA SÜREN KOBANİ SAVAŞININ PERDE ARKASI

Suriyeli Kürtlerin lideri Peşmerge ve Türkiye'yi suçladı.

Suriye sınırındaki Suruç'un Mürşitpınar Köyü yakınlarında toplanan ve destek için sınırı aşarak Kobani'ye gitme isteklerine olumsuz yanıt veren güvenlik güçlerine taş atan kalabalığa polis ve asker biber gazlarıyla müdahale etti.

GERGİNLİK BÜYÜYOR

Gerginlik sırasında park halindeki bir araç ise ateşe verildi. Müdahale devam ederken, güvenlik güçleri zırhlı araçlardan uyarı anonsları yaptı ve kalabalık arasında bulunan HDP'li milletvekillerinin grubu sınırdan uzaklaştırmasını istedi. Gerginlik halen devam ederken, polis kimliği öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldı.

220920141548009481575_2.jpg

MUHALEFETİN TEPKİSİ

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Terör örgütü IŞİD'e karşı içeride ve dışarıda verilecek mücadelede, hükümete her türlü siyasi desteği vermeye hazırız" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sırasında gazetecilere konuşan Koç, "Kobani'de tampon bölge oluşturulmalı mı?" sorusuna, "Buna, Ekim'de (TBMM'ye) getirilmesi planlanan tezkerenin içeriği ve hükümetin tutumu belli olduktan sonra yanıt vereceğim" dedi.

GERÇEK MERMİ KULLANILIYOR

Sınırdaki HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından güvenlik güçlerinin sınırdaki kalabalığa müdahalede gerçek mermi de kullandığını yazdı.

140922123400_faysal.gif

IŞİD'E BÜYÜK DARBE VURDUK

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Kürtlerin Kobani'de IŞİD'e büyük darbe vurduklarını söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, Müslim IŞİD'in saldırılarının belli ölçüde kırıldığını ve bunun da amansız bir direniş sonucu başarıldığını vurguladı.

Müslim, Peşmerge güçlerinin PYD tarafından engellendiği iddialarını da yalanladı.140521235422_salih_muslim_512x288_reuters_nocredit.jpg

Müslim, "Gelebiliyorlarsa gelsinler, davet ediyoruz. Kobani oradadır, biz kimin yolunu kesmişiz ki. O kadar çok istiyorlarsa Türkiye üzerinden peşmergelerini göndersinler. Bunları yapamıyorlarsa o zaman Türkiye'ye söylesinler, Kamışlı'daki YPG güçleri oradan geçsin. İlişkileri iyidir, bunun için çalışsınlar. Böylesi bir olanağı yaratsınlar" dedi